VÉLEMÉNY ROVAT 

KülKföldön élő és dolgozó magyarok írásai, beszámolói, közérdeklődésre számot tartó információk, érdekes, színes történetek.

A beilleszkedés, problémamegoldás kritikus esetei. 

Tartalom feltöltése folyamatban...

KÜLFÖLDÖN ÉLŐ ÉS DOLGOZÓ  MAGYAROK INFORMÁCIÓS OLDALA

Információk külföldi munkákról, szállásokról, járványhelyzetről, karanténról, tiltások, korlátozások feloldásáról, utazási lehetőségekről. Európában élő és dolgozó magyarok beszámolói. Praktikus tanácsok külföldi munkára induló magyarok részére szükséges intéznivalókról, beilleszkedésről az ottani élet megszervezéséről. Külföldön élő magyarok közösségei, kapcsolatépítés lehetőségei. Külföldi magyarok fórumai közösségi oldalakon, külföldi magyarok által létrehozott csoportok.

Tartalom feltöltése folyamatban...


HASZNOS TANÁCSOK   KÜLFÖLDI MUNKAVÁLLALÁSRA KÉSZÜLŐ MAGYAROKNAKTartalom feltöltése folyamatban...MINDENKI FIGYELMÉBE


Az Európai Unió külső határainak megnyitására július elejétől kerülhet sor, akkor amikor az Európai Unió közösségé belül a határzárásakat már mindenhol feloldották. Ylva Johansson ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a külső határok megnyitására fokozatosan kerül sor és ezt az illetékes szervek uniós szinten összehangolják.

Ugyanakkor a közösség minden országában törekedni kell a legfontosabb szabályok betartására, folyamatos ellenőrzésére. Fontos a maszk viselése, a távolságtartás, a közlekedés helyzethez igazodó szervezése, a közösségi helyek szabályokat követő működtetése. Ugyanakkor az Európai Unión belüli utazáskorlátozásra már nincs szükség.


A WHO ELŐREJELZÉSE

Az adatokból jól látszik, hogy a világjárvány súlypontja folyamatosan tevődik át Európáról és az Egyesült Államokról Latin-Amerikára, a Közel-Keletre és Afrikára. Líbiában, Irakban, Mozambikban és Haitin az esetszám hetente duplázódik. Brazíliában, Indiában, Chilében, Kolumbiában és Dél-Afrikában a duplázódás kéthetente következik be.

A WHO főigazgatója, Tedros Adhanom Ghebreyesus elmondta, hogy már hetek óta Amerika adja az új esetek többségét, több az amerikai fertőződés, mint a világ többi részén együttvéve. Amerikán belül is Latin-Amerika jelenti a legnagyobb aggodalmat. 


Vannak kérdések és kellenek válaszok. Mikor lesz jobb és mitől? Mi mozgatja a fejlődést?

Mit hoz a jövő és merre tart a világ? Van rövidebb út a start és a cél között? Mi a nyerő szisztéma?

Kell kiindulópont és kell vízió. Tudni kell, hogy hova visz az út és merre van a tovább.


PLAKÁTOK


Plakátok, melyeken a kép és a szöveg, a színek és a formák együttese alkotja az információt, az üzenetet, melyet az alkotó továbbítani akar a közönség felé.


Politikai, társadalmi, filozófiai, ideológiai üzenetek arról, hogy az alkotó szerint mi a fontos. Mi a rossz és mi a jó, mi az ami igazságtalan és mi irritál.

Plakátok a létező és vágyott jövőről, de főként a jelenről. Plakátok napi gondokról, elégedetlenségről, arról, hogy mit akarunk és mit nem akarunk.

Az alkotó esetenként a maga nevében, többnyire pedig mások nevében, képzelt közösséget képviselve teszi közzé gondolatait, véleményét. 

Plakátok azoknak, akiket érdekelnek a miértek és akik kíváncsiak mások valóságára. Plakátok melyek elmondják, hogy  miért kell változás és milyen legyen a változás.  Plakátok, amik elgondolkoztatnak témát adnak beszélgetéshez, pro vagy kontra véleményre késztetnek.


LINKEK

ÜZENETEK 

ANDI ÉS ROBI
LEHETŐSÉG KÜLFÖLDI NYELVGYAKORLÁSRA  VALÓS SZITUÁCIÓKBAN


London külvárosában élő fiatal pár vagyunk. Házat bérelünk így szállást tudnánk biztosítani  külföldi nyelvgyakorlás céljából pár hétre ideutazó középiskolásnak, főiskolásnak.  Olyan programot szerveznénk a pár hetes itt tartózkodásra,  hogy abban minden fontos köznapi szituáció előforduljon, ami alkalmart ad az angol nyelvtudás élesben törénő gyakorlására. A részleteket emailben vagy telefonon tudjuk egyeztetni.  Rövid programtervet küldenénk emailben és  egy hozzávetőleges összeget, hogy mibe kerülne  szállással, programokkal az itt tartózkodás.  

LILLA
KÜLFÖLDI PÁCIENSEK KÖZVETÍTÉSE  MAGYAR FOGÁSZATI ELLÁTÁSRA


Több budapesti fogászattal állok kapcsolatban, ahol főként külföldieket kezelnek. Számukra közvetítek külföldi pácienseket.  Olyan külföldön élő és dolgozó magyarokat keresek Angliában, Írországban, Németországban, Hollandiában, Belgiumban, akik közreműködnének helyi hirdetésekkel, helyi fogászati asszisztensek bevonásával vagy más módon külföldi páciensek közvetítésében. A közvetítési díj 50 %-a lenne a részesedésük. Olyan érdeklődőket kell keresni, akiket érdekel az olcsónak mondható, de minőségi magyar fogászati ellátás. Egyedi kezelést jelent a fogszobrászat, ahol meglévő fogcsonkból fájdalommenten építenek fel új fogat speciális anyagokkal ahogyan a szobrász dolgozik. Az eredmény: eredeti saját foga lesz, saját gyökérrel, nem implantátum és két óra alatt kész.

ILDIKÓ
CSINOS VÁLLALKOZÓ NŐ MEGISMERKEDNE Ausztriában, Németországban élő és dolgozó sikeres magyar VÁLLALKOZÓVAL...


Csinos vállalkozó nő vagyok, akinek elege lett a küszködésből és külföldön kezdene új életet, kislányával együtt. Ehhez keresek társat Néemetországban, Ausztriában élő és tevékenykedő magyar  vállalkozó, üzletember személyében, 50 éves korig. Nem azonnali költözésről van szó. Szimpátia után ismerkedés, a körülmények és lehetőségek megismerése, utána megfontolt döntés. Csak a biztos ismeretében adom fel azt ami itthon van. A személyes megismerésre legyen az első lépés a csereüdülés, amiben először én lennék a vendéglátó. Fényképes bemutatkozó emaileket várok, a kiválasztottal telefonon folytatjuk..


További tartalom feltöltése folyamatban...