RÉSZLET BARANYAI JÓZSEF BESZÉDÉBŐL  AZ ÍGÉRET FÖLDJE...

Van egy csodálatos országunk, mi magyarok meg olyanok vagyunk amilyenek. 

Az elmúlt 28 évben szinte minden bejött amit akartunk és szinte semmi nem sikerült, ami jobbá tehette volna a magyar emberek többségének életét. Tagjai lettünk a világ legerősebb katonai szervezetének, majd beléphettünk az elitklubba, az Európai Unióba és ráadásként olyan összegű uniós támogatáshoz jutottunk, ami jóval nagyobb mint az egykori Marshall-segély.

Hiába a tengernyi pénz, a szinte elkölthetetlen mértékű támogatás, mi inkább vergődünk mint szárnyalunk, és több millió magyar ember a biztos megélhetés helyett inkább túlélési gyakorlatnak gondolja az életét. Pedig most minden adott hozzá, hogy teljesüljön a magyar himnuszból a " Hozz rá víg esztendőt " óhajunk.

A magyar történelem során még egyetlen vezetőnek, egyetlen kormánynak, hatalomnak sem állt ennyi pénz a rendelkezésére mint a mostani kormánynak, hogy a magyar emberek igényei szerinti jövőt teremtsen. Ez rendkívüli lehetőség, egyben történelmi küldetés, ami valószínűen soha nem fog megismétlődni a magyar történelemben.

Sem a most élő magyarok, sem az utókor nem fog felmentést adni a mostani vezetőknek, ha ezt a hatalmas összeget, a nemzet pénzét nem jólétet hozó gazdaságfejlesztésre fordítják, hogy Magyarország végre valóban az ígéret földje legyen, ahol a nyugati jólét, a nyugati életszínvonal a jellemző...   

CIVIL MÉDIA cSOPORT PORTÁLJA : zujsag.hu 

LÉGY SZERZŐ, ALKOTÓ! 


Mutasd meg a tehetségedet! Törj utat a média világába.

Keress olyan témát, ami odakapja a figyelmet vagy elgondolkoztató.

Mert vannak kérdések és kellenek válaszok. Mikor lesz jobb és mitől? Mi mozgatja fejlődést? Mit hoz a jövő és merre tart a világ? Van rövidebb út a start és a cél között? Mi a nyerő szisztéma?
                                                                                                         
Mutasd meg azt ami fontos! Inspirációd legyen a mai magyar valóság és az, hogy milyen lehet a jövő.

Itt nincs tiltott és tabu téma. Szabadon bárkiről, bármiről! Ki ad erre garanciát? Hát Ő!  Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke mondta Strasbourgban: " Mi nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet  velünk."  

Az oldalon számos tartalom látható mintaként.                     

A CIVIL  MÉDIA  nem tesz közzé rasszista, mások vallását, nemzeti, nemzetiségi, szexuális vagy politikai és világnézeti hovatartozását gyalázó, sértő, obszcén vagy trágár kategóriába tartozó képet illetve szöveget, ilyen jellegű tartalmat.  Nem írunk magánügyekről, családtagokról, amíg...  
         

MINTA TARTALOM

A MEGTÉVESZTÉS FORRADALMA

Orbán a megtévesztés forradalmával szerzett három választáson kétharmados győzelmet. Ezt csak a meggyőzés forradalma tudta volna megakadályozni. De ez nem következett be. Így aztán:

2,8 millió neres magyar szavazata újabb 4 évre az illiberális rendszer fogságában tartja Magyarországot, letaszítva hazánkat a természetes fejlődés útjáról.

2,8 millió neres magyar szavazata újabb 4 évre elvette a jogot 7 millió másik magyartól, hogy jogállamban, demokráciában élhessen.

2,8 millió neres magyar szavazata újabb 4 évre jogot és hatalmat adott az illiberális kormánynak arra, hogy tovább növelje az elnyomást és kizsákmányolást, így az Európai Unióban a szegénység tekintetében már csak Bulgária van mögöttünk.

2,8 millió neres magyar szavazata jogot adott a múlt illiberális átértelmezésére és nemzetünk nagyjainak gyalázására, Petőfi, Kossuth, Deák, mint nemzeti liberálisok kigúnyolására, akiket a szolgalekű illiberális média és néhány csicska portál a libsi eltévelyedés előfutárainak nevez és Soros ügynökeihez hasonlít.

2,8 millió neres magyar szavazata adott jogot arra, hogy a nyugdíjasoktól elvett pénzt propagandára fordítsák, migránsozással, sorosozással elterelve a figyelmet arról, hogy a kormány nem a jóléti fordulatra, hanem saját jólétére és a neres tőkésosztály felhízlalására költi el a magyar nép adónövekményekből összeállt 3600 milliárd forintját.

2,8 millió neres magyar szavazata biztosított lehetőséget arra, hogy a magyar nép százmilliárdjaiból a migránskamu különböző változatait nyomassa a kormány propagandája, azt állítva, hogy 60 millió bantu migráns jön Magyraországra, akik először a nőket, majd a férfiakat erőszakolják meg, áttérítenek bennünket a muszlim hitre, kalifátus leszünk, többet nem ehetünk disznóhúst, betiltják a disznósajtot, a kolbászt és a töpörtyűt.

2,8 millió neres magyar szavazata adott lehetőséget arra, hogy a kormány Ne legyünk bevándorló ország című folyamatos kampányával vonja el a figyelmet arról, hogy orvoshiány miatt megszűnt az azonnali szakorvosi ellátás, már csak előjegyzés van, mert nem az orvosok fizetését emelték duplájára, hanem a focistákét tízszeresre.

2,8 millió neres magyar szavazata adott lehetőséget arra, hogy a kormány a migránsozós, sorosozós propagandájával elvigye a figyelmet arról, hogy a szomszédos országokban már megvalósították a jóléti fordulatot és számos jóléti intézkedéssel olyan életszínvonalat teremtettek, amely jóval közelebb áll az osztrák életszínvonalhoz mint a magyar életszínvonalhoz. A magyarok életszínvonala pedig már inkább Bulgária életszínvonaláshoz közelít.
 
2,8 millió neres magyar szavazata adott jogot, felhatalmazást arra, hogy ne emeljék a lehetséges és indokolt mértékben a nyugdíjakat, az orvosok és ápolók bérét, a közalkalmazottak, a rendőrök bérét, noha csordultig telt a kassza, de azt nem az indokolt béremelésekre fordítják és nem a gyógyítás feltételeinek javítására, a sürgősségi osztályok működési feltételeinek biztosítására költik, hanem kormányzati rongyrázásra, hivalkodó beruházásokra, stadionok építésére és stadionok gyepszőnyegének téli fűtésére, és egyéb úri hóbortjaik finanszírozására.

2,8 millió neres magyar szavazata adott jogot arra, hogy a hatalom és a gazdagság mámorában dőzsölve szórjanak el itthon és külföldön tíz- és százmilliárdokat, hogy ukránok, románok kapjanak traktorvásárlásra tízmilliókat, szerbek milliókat házvásárlásra, akik ezért vállaltan magyarok lettek, hogy sok milliárdot osztogassanak el fociakadémiáknak, homályos hátterű sportegyesületeknek, kluboknak a magyar adófizetők pénzéből. Az egyházak belefulladnak a pénzözönbe, de takarékosságra hivatkozva ne adtak karácsonyra 10 ezer forintos utalványt a nélkülöző magyar nyugdíjasoknak, ugyanakkor olyan sportversenyeket rendeznek százmilliárdokért, amit egy ország sem vállalt a hatalmas ráfizetés miatt.

2,8 millió neres magyar szavazata adott jogot és lehetőséget arra, hogy az adónövekményekből összejött 3600 milliárd forint plusz pénzt ne jóléti fordulatra költsék, hanem saját kedvteléseik, úri hóbortjaik finanszírozására, nagyzolásra és olyan úri passziók megvalósítására fordítsák mint az 50 milliárd forintba kerülő sehol nem jegyzett vadászati világkiállításnak elnevezett rendezvény.

2,8 millió neres magyar szavazata adott jogot és felhatalmazást arra, hogy ne adják oda a több százezer magyar családnak a 12 ezer forintot tűzifa vásárlására vagy ne adjanak 5 millió forintot kórházaknak összecsukható ágyak vásárlására, hogy a frissen műtött beteg gyerekek mellett éjszakázó szülőknek ne a földre letett kabátjukon fekve vagy a falnak dőlve ülve kelljen pihenni.

2,8 millió neres magyar szavazatának köszönhetjük azt, amiben most és még 4 évig élünk. 2,8 millió neres magyar szavazata adott lehetőséget arra, hogy megtapasztaljuk milyen az illiberális szabadság, illiberális demokrácia és illiberális jogállam, milyen az illiberális fejlődési út, melyen haladva már az utolsó előtti helyre csúsztunk le.

2,8 millió neres magyar szavazatának köszönhetjük azt, hogy már 4 millió magyar számára a napi megélhetésért folytatott küzdelem jelenti az igazi kihívást és nem az érvényesülés mikéntje.

2,8 millió neres magyar tette ezt velünk, akik közül sokan hisznek és hittek a 2012-es világvégében, akik közül sokan elhiszik, hogy lapos a Föld, és akik elhiszik, hogy Soros György a világ titkos ura, egy titkos háttérhatalom első embere, aki bevándorlóországgá akarja tenni Magyarországot és aki brüsszeli embereivel kézi vezérléssel irányítja Európát.

2,8 millió neres magyar szavazata döntött sorsunk felett, olyanoké, akik nem kíváncsiak az igazságra, akik inkább hisznek a mesében mint a valóságban.

2,8 millió neres magyar, aki elhiszi, hogy már 4,5 millióan dolgoznak Magyarországon. Nem érdekli őket, hogy az összes magyar munkavállaló létszáma 4,5 millió, de ebből 700 ezren külföldön dolgoznak, így itthon csak 3,8 millió magyar dolgozik.

2,8 millió neres magyar, aki elhiszi, hogy az Orbán-kormány 750 ezer új munkahelyet hozott létre. Nem érdekli őket, hogy 2010-ben 3,7 millió magyar dolgozott Magyarországon, 2018-ban pedig 3,8 millió magyar dolgozik Magyarországon és ez csak 100 ezerrel több és nem 750 ezerrel.

2,8 millió fő neres magyar, aki elhiszi, hogy 320 ezer forint a magyar átlagbér, őket nem érdekli, hogy ezt úgy számolták ki, hogy belevették a külföldön dolgozó 700 ezer magyar ötszörös bérét, a Londonban dolgozó altatóorvos, és a Hamburgban szexmunkát végző borsodi lányok bérét is.

Orbán a zseniális politikus a megtévesztés forradalmával szerzett három választáson kétharmados győzelmet. Ezt csak a meggyőzés forradalmával lehet überolni.

Sokszor, sok helyen, sokaknak kell elmondani az igazat, hogy célt érhessen a meggyőzés forradalma.

Forrás:  Baranyai József beszéde

Ha tetszett az írás támogasd a szerzőt. Támogatásod a ZÚJSÁG 10101559-22006000-01005002 számú bankszámlára utalhatod.

MINTA TARTALOM 

ORBÁN VESZÍTETT


Orbán Viktor elbukott. Téglánként kell visszabontani amit nyolc éven át építettek, különben elzárják az uniós pénzforrást. Uniós támogatás nélkül pedig már nem tudunk létezni, mert Magyarország saját erőforrása kevés az ország jelenlegi szinten történő működtetésének finanszírozásához.

Elemzések alapján talán még egy évig kormányfő maradhat, de a felgyorsuló események, folyamatok jóval előbb is elsodorhatják. Itthon nem tudták legyőzni, de Strasbourgban, 2019 január 17-án igen. Szinte hihetetlen, hogy az eddig mindent kivédő zseniális politikus, aki mindig időben hátrált, kitért, most miért nem lépett kellő időben és mértékben vissza? Miért tett olyan kijelentéseket, melyek rendkívül gyorsan összekovácsolták a vele szembeni kétharmadot?

Azt üzenni a Brüsszelt uraló liberális elitnek, hogy leváltja őket, lecseréli őket illiberális elitre, több volt mint hadüzenet. Ők ezt úgy értelmezték, hogy Orbán át akarja venni a hatalmat Brüsszelben, Moszkvát akar csinálni Brüsszelből és a liberális jóléti nyugati demokráciákból is a magyarországihoz hasonló illiberális egypárti rendszereket akar csinálni a jogállam és a sajtószabadság leépítésével. Ez először pánikot gerjesztett, majd azonnali cselekvésre mozgósító akarategységet hozott létre.

És ezt nem titokban csinálták. Manfred Weber az Európai Néppárt elnöke, Juncker lehetséges utódja a Politico hírlevelében világosan kimondta, hogy Orbán Viktor miatt támogatja, hogy egy a hetes cikkelynél jóval hatékonyabb és gyorsan bevethető mechanizmus létezzen, amivel korlátozható az uniós pénzekhez való hozzáférés a jogállamiság hiányosságai és a korrupció miatt. És ennek semmi a köze a migrációhoz, a bevándorláshoz meg Soroshoz. Manfred Webert Orbán sem merte Soros emberének nevezni.

Vitathatatlanná vált, hogy Orbán és az EU viszonya, konliktusa soha nem jut nyugvópontra és jobb ezt minél előbb lerendezni.
Orbán újabb és újabb lépései, az EU-t és az EU vezetőit, a brüsszeli adminisztrációt támadó és pocskondiázó propagandája újabb konfiktusokat szülne, elvonná az energiát, a figyelmet a közös célok megvalósításáról, megosztaná, bomlasztaná a közösséget.

Aztán voltak itt egyéb nyilvánvaló jelek is, melyeket annak tesztüzemének is lehetett tekinteni, mit eredményezne ha nem jönne több uniós pénz Brüsszelből vagy mi lenne ha kitennének bennünket a schengeni övezetből. Az uniós források 80 %-át visszatartották és csak év vége felé utalták és az osztrák határellenőrzés szigorítása, autósforgalom leállítása mind arra voltak jók, hogy méréseket végezzenek, mivel járna, ha a schengeni övezeten kívülre kerülnénk. De lehetett ez akár burkolt figyelmeztetés is, és Orbánék erre való reagálása, az újabb sorosozás és migránsozás még jobban felbőszítette Brüsszelt.

Erre a helyzetre ami most lérejött csak két magyarázat lehetséges. Az egyik az, hogy Orbánt a környzete oly mértékben felmagasztalta, hogy ez eltompította veszélyérzetét, elhitte,hogy legyőzhetetlen, elhitte, hogy a liberálisok ostoba brüsszeli bürokraták, simán fölébük kerekedhet, meg ott a lengyel vétó.

A másik magyarázat, hogy nem mondták meg Orbánnak, tudatosan elhallgatták előle, hogy Magyarország saját erőforrása kevés ahhoz, hogy az ország a jelenlegi szinten működtethető legyen, ez csak a hazai erőforrást uniós erőforrásal, uniós támogatással kiegészítve lehetséges. Mert ennek ismeretében életveszélyes, önpusztító őrültség lenne támadni azt a forrást, ahonnak az éltető erő, pontosabban a nélkülözhetetlen kiegészítő erő, az uniós támogatás jön.

Azt pedig senki ne mondja, hogy a Századvégnél vagy a kormányzat saját műhelyében nem készültek számítások, modellezések, hogy milyen és mekkora hatása illetve következménye lenne annak ha elzárnák az uniós pénzcsapot és nem jönne több uniós támogatás vagy mit eredményezne ha kikerülnénk a schengeni övezetből. Amennyiben tudatos volt az elhallgatás az felér egy belső puccsal, azzal, hogy a legyőzhetetelenség mítoszával felruházva hagyták őt a vesztébe rohanni.

Az őt körülvevő szakértők közül többen is tisztában lehettek a következményekkel, mint ahogyan tisztában voltak azzal is, hogy abból a 4,5 millió magyar munkavállalóból akikre folyamatosan hivatkozik a miniszterelnök a beszédeiben, hogy már 4,5 millió ember dolgozik és fizet adót Magyrarországon, valójában 700 ezer magyar vagyis a 4,5 millió magyar munkavállaló 15 %-a nem Magyarországon dolgozik, hanem külföldön, külföldi GDP-be termel és külföldön fizet adót is. Ha ezt elhallgatták, akkor azt se mondták meg a kormányfőnek, hogy ezzel a 15 %-al kisebb lett Magyarország gazdasági teljesítménye, ereje, mivel így 15 %-al kisebb lett a magyar gazdaság munkaerő kapacitása. És nyilván azt se mondták meg neki, hogy a 2018-as 4,6 %-os rekord gazdasági növekedés nem egy erőteljes fellendülésnek, hanem sokkal inkább az online számlázásnak tudható be, ami előhozta, előcsalta az eddig is létező, de rejtőzködő teljesítményt.

Nem mondták meg neki, hogy amennyiben nem jön uniós támogatás a mezőgazdaságnak - a magyar mezőgazdaság az elmúlt időszakban 6000 milliárd forint uniós támogatást kapott - az szinte azonnal padlóra kerül, hiszen a nyereség 70-80 %-át az uniós támogatás adja. Nem mondták meg neki, hogy ha nem lenne uniós támogatás az élelmiszerárak az egekbe szöknének, és megélhetési válság jönne, mert csak uniós támogatással tud a mezőgazdaság ezen az árszinten termelni. Nem mondták meg neki, hogy az építőipar elveszítené megrendeléseinek 80 %-át uniós támogatás nélkül, sok ezer munkahely szűnne meg, az építőiparhoz kapcsolodó vállalkozások sokasága menne tönkre és a megszűnő munkahelyek miatt a munkavállalók többsége külföldre menne dolgozni. Megszűnne a területalapú támogatás, ami hektáronként 60-70 ezer forint uniós támogatást hozott évente a tulajdonosoknak, ezért sok földterület kerülne eladásra, amit a tulajdonosok a területalapú támogatás bezsebelése miatt vásároltak. A forint hullámvasútra kerülne.

Nem mondták meg neki, hogy megszűnne a temérdek uniós pénzből meghirdetett pályázathoz kapcsolódó pályázatírás, tanácsadás és minden más is. Megszűnne rengeteg megrendelés, munka ami az uniós pályázati pénzekből a helyi vállalkozások számára jelentett folyamatos bevételt és alkalmazottaik számára munkát, jövedelmet. A magyar munkavállalók jelentős része az itthon bekövetkező drasztikus változások miatt külföldre menne dolgozni és vinné családját is már a végleges külföldön történő letelepedés szándékával. Sok külföldi cég a bizonytalanság miatt, a magyar vásárlóerő jelentős gyengülése miatt döntene a távozás mellett. Az ország gazdasági teljesítményének akár negyedét vagy harmadát is elveszíthetné, a sok magyar külföldre költözése miatt pedig kiüresedne az ország. Jórészt a nyugdíjasok maradnának, meg a probléma, hogy miből fizessék a nyugdíjakat.

Az igazi kérdés viszont az, hogy miért nem mondták el neki mindezt? Mert féltek tőle, féltették egzisztenciájukat vagy azért mert már ők is kormányváltásban gondolkodnak? És lenne itt még egy kérdés. Csak az számít puccsnak, ha valakit megbuktatnak vagy az is, ha hagyják megbukni, úgy, hogy elhallgatják előle azt a lényeges információt, ami a bukásához vezethet? Puccsnak nevezhető, ha lényeges, mondhatni döntő fontosságú információk elhallgatásával előállítanak olyan szituációt, melynek igen súlyos következményei miatt már annak bekövetkezte előtt felelőst kell keresni?

De ezen már felesleges is gondolkodni, mert a tény, hogy az Európai Parlament megszavazta annak a mechanizmusnak a létrehozását, amely alapján a jogállamisági feltételekhez kötnék az EU tagállamainak megítélt uniós pénzek kifizetését. A szavazás eredménye: 397 szavazat mellette, 158 szavazat ellene.

Günther Oettinger uniós biztos úgy nyilatkozott, hogy súlyos jogsértés esetén, akár az uniós támogatás egésze vagyis 100 %-a is megvonásra kerülhet. A mechanizmus lehetőséget nyújt a jogállamisági elveket súlyosan megsértő, illetve az uniós pénzeket érintő csalások és korrupció szankcionolására is. Ugyancsak súlyos szancióval jár, ha az adócsalások ellen nem elég hatékonyan lép fel egy tagállam.

Az alábbi esetekre is érvényes az uniós pénz részleges vagy teljes megvonása:

-  az uniós költségvetést végrehajtó tagállami hatóság nem működik megfelelően;

-  a pénzügyi ellenőrzést végző tagállami hatóság nem működik megfelelően;

-  az uniós költségvetés végrehajtását befolyásolja, hogy a csalások (beleértve az adócsalást), korrupció és az uniós jog egyéb megsértése ügyében nyomozó hatóság nem működik megfelelően;

-  nem megfelelően működik a hatékony és független bírósági felülvizsgálat;

-  a jogosulatlanul kifizetett összegeket nem fizetik vissza;

-  az adóelkerülés és adóverseny megelőzése és büntetése nem működik megfelelően;

-   nincs megfelelő együttműködés az Európai Csalás Elleni Hivatallal (OLAF), és, amennyiben az adott tagállamra vonatkozik, az Európai Ügyészséggel.

Ezt az EP által megszavazott jogszabályt még jóvá kell hagyni az Európa Tanácsnak is. Azonban a lengyel vétóval való blokkolás már a múlté, új szabályok vannak. Már a minősített többség elve működik, ami azt jelenti, ha Magyarország blokkolni kívánja ennek a jogszabálynak az elfogadását, akkor szövetségeseket kell keresni hozzá. A blokkoláshoz vagyis vétóhoz legalább négy uniós tagállam szavazata kell és azzal a kitétellel, hogy a négy tagállam összlakossága elérje a 168 millió főt, amit képtelenség megoldani.

Ami fontos és kiemelendő, hogy ebben egyetlen szó nincs migrációról, bevándorlásról, kvótáról, arról van szó, hogy ahol nem tartják be a jogállami normákat, ahol csalnak, lopnak, ahol nem szabnak gátat a korrupciónak, oda nem adnak uniós támogatást.

Az már mindenki számára nyíilvánvalóvá lett, hogy Orbán nélküli EU-t akarnak. Orbánnal együtt Orbán illiberális vízióját és szellemi hagyatékát is mielőbb ki akarják söpörni az EU-ból. A 7-es cikkely egy lassú mechanizmus ehhez, sok jogi kitérővel, ezért kellett a jóval hatékonyabb és gyorsabb mechanizmus, amit az EP már meg is szavazott. De nem ez a csodafegyver. A háttérben már készül az ennél sokkal gyorsabb, jóval erősebb és végleges lerendezést biztosító megoldás, melynek alapszerződését már aláírta Macron és Merkel. Ennek előkészítése jegyében Macron a V4-ből három országot felkeresett, egyeztetve, hogy az EP választás után bejelentendő új EU-nak milyen feltétellel lehetnek tagjai. Magyarországot nem kereste fel Macron, Magyarországgal nem számolnak. Pontosabban a döntés az, hogy Magyarország kimarad ebből az EU-ból, Orbánnak köszönhetően. Nemhogy újabb 7 évre, de már egy évre sem akarják Orbán jelenlétét, hogy hallgatni kelljen Orbán Brüsszelt és a liberális elitet pocskondiázó, uszító propagandáját, hogy brüsszeli pénzből plakátolja tele az országot azzal, hogy Állítsuk meg Brüsszelt.

Orbán úgy gondolta, hogy folyamatos támadásai révén teret nyer és tömböt épít magának az EU rendszerében, ám ennek a fordítottja történt. Nem Orbán erőnyerése és térfoglalása, hanem Orbán kiszorítása az aminek tanúi lehetünk.

Az új EU tagjai maradhatnak a schengeni övezet tagjai, és az EU által folyósított támogatások élvezői. Az ezen kívüli országok, mint pl. Magyarország egy társulás révén kapcsolódhatnak a mag EU-hoz. Nem lesznek a schengeni övezet tagjai, nem juthanak hozzá eus forrásokhoz, az EU 500 milliós piacához való hozzáférést majd szerződés szabályozza.

Mindezek ismeretében a kérdés az, hogy mi fog történni ezután? Magyarország továbbra is csomagban marad Orbánnal, elszenvedve mindazt, amit Orbán miatt zúdítanak az országra, vagy Orbán leválik, netán egy politikai fordulat leválasztja őt Magyarországról?

Ahhoz, hogy Magyarország megfeleljen az EU elvárásainak, módosítani kellene az alaptörvényt, számos jogszabályt, rendeletet kellene visszavonni vagy megváltoztatni. Erről az ellenzéknek valószínűen listája is van, de az EU-nak biztosan. Amennyiben ez Orbán Viktor kormányfő kezdeményezésére történne vagy akár csak hallgatólagos beleegyezésével, az majdnem ugyanolyan bukás lenne számára, mintha a parlament leszavazta volna valamennyi törvényjavaslatát. Ez azt jelentené, hogy értelmetlen és felesleges volt a 2010 óta lezajlott törvényalkotás, felesleges volt az új illiberális rendszer kiépítése, felesleges és értelmetlen volt minden ami Orbán nevéhez fűzhető, mert most mindent vissza kell csinálni.

Vissza kell csinálni, mert csak így kerülhető el a katasztrófa bekövetkezte, ami ha jellegében nem is, de mértékében hasonló veszteséget okozna Magyarországnak mint annak idején Trianon. Ehhez kormányváltás kellene, feltehetően a Fidesz kétharmada se maradna meg, de a többsége igen. Fideszes kormány alakulhatna, hogy ki lenne a miniszterelnök arról felesleges találgatni. De lehet, hogy a háttérben már ő mozgatja a szálakat. A Fidesznek létérdeke, hogy megelőzze az előrehozott választást.

Ami elvitathatatlan cél: mindent el kell követni az uniós támogatás megmaradásáért, az uniós forrásokhoz való hozzáférés blokkolásának elkerüléséért. Magyarország saját erőforrásából nem tudja az ország működését a jelenlegi szinten finanszírozni. Ezen túlmenően mindent el kell követni, hogy Magyarország az Európai Unió tagja maradjon, új Európai Unió esetén is tag maradjon. Európai Unió nélkül, az Európai Unión kívül nincs jövője Magyarországnak. Még egy Trianonhoz hasonló méretű katasztrófának pedig nem lehet kitenni az országot.

Végső esetben pedig a magyar nép, a magyar civilek önvédelmi reflexe, a katasztrófát elkerülni akarók önérdekű kezdeményezése által létre hívott és megalakított NEMZETI MEGMENTÉS TANÁCSA lehetne az aki kinyilváníthatná, hogy az általa képviselt magyar állampolgárok megingathatatlan szándéka, hogy hazájuk Magyarország az Európai Unió közösségéhez tartozzon, vállalva a közösség értékeit, alapelveit és a közösség szabályainak betartását és ennek érvényesítésére minden lehetségest elkövet. Az EU által kifogásolt jogszabályok módosítása, visszavonása tekintetében a parlamenti ellenzéki pártokra hárulna az ezzel kapcsolatos módosító jogalkotás feladata. Az elkészült módosítások és változtatások, valamint ezek benyújtása meggyőző erejű lehetne az EU számára, hogy létezik a változtatásra irányuló nemzeti akarat.

Nem lehet elégszer ismételni! Az Európai Unió nélkül, az Európai Unión kívül nincs jövője Magyarországnak.

És még egy Trianonhoz hasonló méretű katasztrófának nem lehet kitenni az országot.

Forrás:  hvg.hu  24.hu ,  Baranyai  József beszéde

Ha tetszett az írás támogasd a szerzőt. Támogatásod a ZÚJSÁG 10101559-22006000-01005002 számú bankszámlára utalhatod.

MINTA TARTALOM

MIGRÁNSKAMU

BUDAPESTRŐL


Neres magyar jósdákban készített Soros-terv szerint 60 millió muszlim migráns Európába való bejövetelét készítik elő a brüsszeli hivatalnokok, hogy Európa kalifátus legyen. De miért? Kérdezné a normális magyar ember, ám lehurrogják, hogy aki ebben nem hisz kérdés és feltétel nélkül az Soros ügynöke. Meg a Viktor szavában kételkedni hazaárulás. De nem úgy van az, sziszegik értelmesebb magyarok. Ez ellentmond minden logikának és semmilyen tény, bizonyíték nincs ami igazolná. Arra viszont kétségtelenül van bizonyíték, hogy 2,8 millió magyart meg lehet téveszteni, és ők akár arra is szavaznak, hogy változtassák meg a folyók irányát vagy cseréljék meg a Föld mágneses pólusait és 10 éven belül Szibéria legyen az új Riviéra.

A realitásokhoz valamelyest ragaszkodók szerint a történetben az első gyenge pont, mondhatni az első probléma az, hogy Soros György közismerten vallásos zsidó ember, márpedig a zsidók nem igazán barátok a muszlimokkal. Sőt időnként háborúznak és  a muszlimok egyes csoportjai heti rendszerességgel rakétákat is lőnek a zsidókra. Így nehéz elhinni, hogy nevezett zsidó üzletember és az ő körei olyan közvetlen és szoros szövetségi kapcsolatba kerülnének a muszlimokkal, hogy részletekbe menően leegyeztetnék a 60 millió muszlim Európába juttatásának logisztikáját és ennek financiális kérdéseit. Ehhez már majdnem baráti kapcsolat, közös jövőkép kellene, melybe nem férne bele az utálat, ellenérzés, az, hogy nem ülnek le egy asztalhoz. Józan ésszel elképzelhető, hogy ilyen vallási konfliktus, szembenállás és ilyen fokú gyűlölet megléte esetén a szmbenálló felek békésen leülnek és kedélyesen tervet szőnek Európa muszlimokkal történő elárasztására? Nyilván nem!

Erről számos és alapos egyeztetést kellene folytatni, dokumentumokat készíteni, cselekvési terveket, forgatókönyveket készíteni. Így ennek annyi nyoma, írásos bizonyítéka maradna, hogy e feltevésnek a létezését nem neres magyar jósdák által összerakott témavázlatoknak és  és homályos idézeteknek, forrásmegjelölés nélküli hivatkozásoknak kellene igazolni. És e vonatkozásban a vallási szembenállás felemlítése nem tekinthető zsidózásnak, csupán arra való utalás, hogy az inkább a lehetetlen kategória, hogy zsidók és muszlimok közös tervet szőjenek Európa elfoglalására, amihez a 60 millió embert a muszlimok biztosítják, a pénzt és a logisztikát meg egy ismert zsidó üzletember Soros György. És ennek részletes terveihez a jogi szabályozást és az uniós cselekvési terveket Brüsszelben, brüsszeli hivatalnokok készítik, olyan szinten és formában, mintha egy gigantikus összeesküvés kirakós játéka készülne. Ennek kitalálására a valóság világában felnövő és ottani életét élő nyugati ember elméje nem lenne képes. De itt más! Itt Budapesten minden más.

A Magyarországon látható plakátok kétségtelenül azt a hitet akarják erősíteni a magyar emberekben, hogy ez történik Európában. A kormány propagandája pedig arra szólítja fel őket, hogy rettenetes veszélyben vagyunk, szinte egyedül állunk Soros, Brüsszel és a bevándorláspárti erők összeesküvésével szemben, és nekünk kell megmenteni Európát, nekünk kell útjába állni a bevándorlásnak, nekünk kell megállítani Brüsszelt és Soros Györgyöt.

Ekkora őrültség csak magyar fejekből pattanhat ki, ehhez magyar rafinéria kell. Görögországban, Jordániában, Libanonban és Törökországban több mint 90 ezer készpénzes migránskártyát osztottak ki a napi megélhetés biztosítására, hogy ott tartsák a menekülteket, mert a migránskártyák csak ott használhatók fizetésre. És bevált, ezzel sikerült megállítani a bevándorlókat. Erre a magyar propaganda azt harsogja, hogy pénzes kártyákat osztogatnak migránsoknak, hogy támogassák a beutazást Európába. Ez dezinformáció vonatkozásában, a tömegek megtévesztése terén legalább akkora dobásnak, akkora ötletnek mondható mint a Rubik-kocka vagy a golyóstoll volt a maga kategóriájában. Méghogy elsorvadt a magyar ötletesség, a magyar kreativitás? Itt a cáfolat.

Azt már nem is érdemes kárdezni, hogy miért lenne érdeke Soros Györgynek, hogy Európa kalifátus legyen és miért támogatnák a brüsszeli vezetők azt, hogy Európát elfoglalják a bevándorlók? Mi haszna lenne ebből bárkinek? Itt nem a tények számítanak, hanem a hit. Márpedig a magyarok jelentős része képes elhinni bármilyen őrültséget, főként, úgy, hogy megszűntek a valós tényeket bemutató és a hamis propagandát cáfoló ellenérveket felvonultatni képes független portálok, tévék, újságok, mert anyagilag ellehetetlenítették őket, majd felvásárolták és propagandaeszköz lett belőlük is.

Ami minket, magyarokat illet, a neres jósdák előrejelzése szerinti fenyegettség úgy hangzik, hogy 60 millió bevándorló támad le bennünket. Először a nőket, aztán a férfiakat erőszakolják meg, kalifátus leszünk, betiltják a disznósajtot, a kolbászt és a töpörtyűt, később meg az alkoholt is. A bögrecsárdákból teázók lesznek és disznók helyett kecskék, birkák lesznek az ólakban.

Sőt, már eljutottunk odáig, hogy sok milliárdért volt erről nemzeti konzultáció és volt népszavazás is. Az Európai Unióban még tartja magát a PC,  nem mennek le a mi szintünkre, így eddig udvariasan passzolták az ügyet, hogy konkrét tények és bizonyítékok nélkül nincs miről vitázni. Ám Juncker plakáton való szerepeltetése a kampányban kiverte a biztosítékot és azt üzenték, hogy a Fidesz bizonyítsa a migráns témával, a bevándorlással kapcsolatos állításait, amennyiben ez nem történik meg kiteszik a Néppártból. Ja és még azt is mondták, hogy továbbra sem mennek le a triviális üzengetés szintjére, mert az keszonbetegséget okozna.

De volt ennél sokkal konkrétabb és egyértelműbb megfogalmazás is. Azokat az állításokat, hogy a brüsszeli vezetés Soros befolyása alatt álló bevándorláspárti többsége Európából kalifátust csinálna, illetve ennek oldalági történeteit nem az EU bármely szintjén, hanem egy pszichiátria csoportos foglalkozásán kellene megvitatni, mert oda való.

Az a vízió, hogy a zsidók muszlimokkal szövetkezve és Soros terve alapján összefogva egy szervezett muszlim migránshaddal akarják elfoglalni Európát, úgy, hogy az emberanyag az iszlám oldaláról jön, de a zsidók adják a logisztikát és a pénzt hozzá, legalább olyan őrültségnek hangzik, mint az, hogy Magyarország évente százezer élő illetve vágott sertést exportálhat Izraelbe és ennek a dupláját az arab országokba az erre kötött kereskedelmi egyezmény alapján.

Mi magyarok nyakig vagyunk a migrációban, ami a témázást illeti. Az ország vezetői azt hirdetik, hogy nem leszünk bevándorlóország, de évente simán befogadnak 5-10 ezer migránst, akik közül a múltkor egy afgán a Keleti pályaudvar környékén megkergetett, ütlegelt egy fiatal párt, majd dühében betörte egy  busz ablakát, mert oda menekültek előle a magyar fiatalok. 180 óra közmunkát kapott érte, utána szabadon jöhet-mehet Magyarországon. Európa más nagyvárosában ezért lábon lőtték volna. Senki nem tudja hogyan került Magyarországra, hogyan jöhet-mehet szabadon és hogyan támadhat meg magyarokat Budapesten Magyarország fővárosában, mert muszlim szemmel és iszlám értékrenddel nézve szerinte illetlenül, helytelenül viselkedtek a magyar fiatalok. Miért nem állította le rendőr az egyik legforgalmasabb helyen a muszlim támadót, miért nem lőtte lábon, hogy megfékezze a garázdálkodást, törést, zúzást, fiatal magyarok ütlegelését? Ez azon a Budapesten történt, melyről a magyar propaganda azt állítja, hogy Európa legbiztonságosabb fővárosa.

2018-ban 5413 fő kapott egyéb jogcímen magyarországi tartózkodási engedélyt és közülük 1223-an Iránból, az iszlám egyik fellegvárából érkeztek. Miért? Hol vannak? Mit csinálnak? Miért nem hallunk, tudunk erről? Állítólag 20 ezer ukrán bevándorló is jött Magyarországra dolgozni, és nem egy esetben előfordult, hogy az ukrán vendégmunkások részegen magyar nőket zaklattak, molesztáltak. A letelepedési kötvénnyel besurranó több tízezer befogadottról és a titokban befogadott 2300 díszmigránsról már szót sem érdemes ejteni. És nyilván lehetnek még szép számmal az eddig nem ismert esetek csopotjába tartozó hasonló történetek.

Egyébként meg az a helyzet, hogy lehet ezen polemizálni, de ha emiatt megvonják az uniós támogatást és itt felborul minden, akkor a magyar nép józanul gondolkodó többsége iszonyúan dühös lesz és kikövetelt előrehozott választáson fogja érvényesíteni álláspontját.

Forrás:  hvg.hu  index.hu  24.hu

Ha tetszett az írás támogasd a szerzőt. Támogatásod a ZÚJSÁG 10101559-22006000-01005002 számú bankszámlára utalhatod.

Most fáj, de szakorvosi vizsgálat és ellátás egy vagy két hónap múlva


Milliók háborogtak jogosan a Gyurcsány-kormány őrült ötletének bevezetése után, amikor a vizitdíj fizetése okán hosszú sorok várakoztak a rendelő kartonozója előtt. Most rosszabb a helyzet, mert háromszor akkora sort kell kivárni szakorvosi rendelőben a kartonozó előtt, hogy előjegyzésbe vegyék a beteget, ami alapján időpontot kaphat. 

Az részben szerencse kérdése, hogy csak egy vagy két hónap múlva kerül rá a sor, amikor majd a szakorvos megvizsgálja és kezelésben is részesülhet. A beteg hiába méltatlankodik, hogy neki most fáj, most érzi magát rosszul, most kéne a vizsgálat és gyógyítás. Lehet sírva rimánkodni, hangosan szitkozódni, nincs könyörület, ki kell várni az előjegyzés szerinti időpontot. És persze lehet imádkozni, sőt ajánlott, elvégre keresztény Magyarországon éünk, hogy a beteg kibírja, életben maradjon addig, amíg sorra kerül.. Ilyen az illiberális kereszténydemokrácia. A gyógyítás nagyrészt az Úr kezében van.

Aki nem hajlandó kivárni az egy hónapot vagy nem tudja, mert olyan fájdalma van, annyira rosszul érzi magát, az mehet privát rendelésre. Ott azonnal megvizsgálják, nem kevés összegért. 2010 előtt nem voltak a szakorvosi rendelőben várólisták, 1 maximum 2 óra várakozás után be lehetett jutni a szakorvoshoz, ahol megvizsgálták a beteget és megkapta a szükséges kezelést.

Ahova mostanra lesüllyedt az egészségügyiellátás, az egy durva, embertelen állapot, egy olyan rendszerben ahol állítólag kereszténydemokrácia a rendszer egyik fő meghatározója és az ember a legfontosabb. Régebben még volt képmutató együttérzés a politika részéről, ma már a látszatra se adnak. Sokan viszont nem tudják megfizetni, hogy magánorvos megvizsgálja és ellássa őket, így marad a szenvedés, a fájdalom és a remény, hogy életben marad addig, megéri azt, hogy sorra kerüljön, szakorvos megvizsgálja, kezelést kapjon. 

Ennek az állapotnak az igazi vesztesei a nyugdíjasok, akik egy életen keresztül fizették a járulékot és most ebbe a méltatlan, kiszolgáltatott állapotba kerültek. Orbán rendszerében az országba bejutott migráns előbb kap orvosi ellátást mint az egész életét keményen ledolgozó nyugdíjas.

De mi az oka, hogy ennyit romlott Magyarországon 2010 óta az egészségügyi ellátás? Igaz lehet a szóbeszéd, hogy ez nem is annyira a kormány nemtörődömsége, inkább kőkemény üzleti érdek van mögötte? Ezt diktálja a fideszes befektetői kör érdeke? Az ellátatlanság, a hosszú várólista majd áttereli a piaci alapon működő egészségügybe a fizetőképes betegeket, így aztán ez lehet a fideszes, neres üzletemberek, fideszes oligarchák következő nagy hasznot hozó befektetési, üzleti terepe. Aki meg nem tud fizetni az magára vessen. A fideszes aranyszabály: kinek mije  van annyit ér. És annyit ér az élete is. Egyébként is erre szavazott 3 millió magyar.

Forrás: hvg.hu , index.hu


Ha tetszett az írás támogasd a szerzőt. Támogatásod a ZÚJSÁG 10101559-22006000-01005002 számú bankszámlára utalhatod.

MINTA TARTALOM


JÓLÉTI FORDULAT

                                                                                         

Az azonnal indítható jóléti fordulathoz szükséges forrást a költségvetésben lévő 3600 milliárd forint plusz pénz biztosítja.

Az Orbán-kormány a megszorítás bajnokaként 46-féle új adóval és számos jogosultság, kedvezmény megszűntetésével megteremtette az állami kiadások stabil finaszírozásának fedezetét. Orbán megszorítási politikájának esett áldozatul a nyugdíjasok 1997-ben szezett joga a vegyes indexálású nyugdíjemelésre, amelynek alapján 2019-ben nem 2,7 %-os hanem 10,2 %-os lenne a nyugdíjemelés. Szemrebbenés nélkül fosztották meg a nyugdíjasokat 1997-ben szerzett joguktól.

Az így elért költségvetési bevételek hosszú időre stabil forrást jelentettek a kiadásokra, de még ezután jöttek azok a bevételek, amelyekből 2600 milliárd forint szabadon elkölthető plusz keletkezett a költségvetésben. 2015-ben 848 millió forinttal nőtt az adóbevétel az előző évihez képest, 2016-ban 490 milliárd forinttal,  2017-ben pedig 670 milliárd forinttal, ami összesen  2008 milliárd forint plusz bevételt jelent. Ehhez adódik még a külföldön dolgozó magyarok által hazautalt 1220 milliárd forintból származó 600 milliárd forint költségvetési bevétel, ami azt jelenti, hogy ezzel együtt 2608 milliárd forint szabadon elkölthető plusz keletkezett a költségvetésben.  És ehhez adódik pluszként a 2018-as évben képződött  998 milliárdos adónövekményből származó plusz bevétel. Csordultig megtelt a kassza.

Ennek a pénznek a nagy részét szánta az Orbán-kormány az olimpiai létesítmények megépítésére, az olimpiára. Mivel meghiúsult az olimpiai pályázat benyújtása, az aláírásgyűjtésből kiderült, hogy a magyarok többsége ellenzi, így ez a hatalmas összeg felhasználható a sokak életében kedvező változást hozó jóléti forulat elindításra.

A jóléti fordulat keterében sor kerülhetne a 20 ezer forintos korrekciós nyugdíjemelésre, ami alapján 2 millió nyugdíjas és 600 ezer járadékos egységesen havi 20 ezer forint emelésben részesülne. A 20 ezer forintos korrekciós nyugdíjemelés fő indoka, hogy a nyugdíjasok életét érintő szolgáltatások, a nyugdíjasok által vásárolt termékek ára nem 2,7 %-al, hanem legalább 10 %-al nőtt, így nem 2,7 %-os hanem jóval nagyobb emelés járna. A korrekciós nyugdíjemelés főként az alacsony nyugdíjak esetében jelent felzárkóztatást, mivel a megélhetés költségei, a kenyér, a tej, a hús, a közös költség egyformán drágult minden nyugdíjas számára.

A jóléti fordulat keretében a magyar állam 10 ezer vállalkozást adna, főként vidéken élők részére, akik vállalják erre a felkészítést és eredményes vizsgával bizonyítják alkalmasságukat.  A vállalkozások főként kézügyességet igénylő termékek előállítására jönnek létre, melyek között első helyen az ajándéktárgyak készítése szerepel. A vállalkozások működtetését, a munkafolyamatokat az előkészítő képzés során sajátítják el a pályázók, a kész termékek egy megszervezett értékesítési láncon keresztül kerülnek értékesítésre.

A cél, hogy vidéken, helyben jöjjenek létre olyan új vállalkozások, olyan minták, melyek helyben munkát, megélhetést, jövedelmet biztosítanak, minták, amelyek késztetést jelenthetnek mások számára is. Az államtól kapott vállalkozások működtetői kezdetben megkapják a közmunkás bért.

Évente 10 ezer induló magyar vállalkozás kapna az államtól 1 millió forint vissza nem térítendő támogatást, induló tőkét az új ötletek, új elképzelések megvalósításának elindításához.

Minden évben 1000 újítás, innováció kapna 1 millió forint vissza nem térítendő kezdeti támogatást a megvalósításhoz, minták létrehozásához.

Minden évben 1000 egyetemista és főiskolás kapna 1 millió forint vissza nem térítendő támogatást új ötletek, új elképzelések megvalósításához.

Ez összesen 12 milliárd forint kiadást jelentene a költségvetés számára, viszonyítva 5 milliárd forinttal kevesebbet mint amennyit a kvóta-népszavazásra költött a kormány és csupán töredékét a propagandára költött összegnek. A propagandára fordítandó keret jelentős részét a centristák az innováció támogatására költenék, feltalálókat, újítókat támogatva ilyen módon.

A jóléti fordulat keretében a 3600 milliárd forint költségvetési plusz pénzből jóval nagyobb segítség jutna a kilakoltatással fenyegetett devizahiteleseknek. Elindítható lenne egy új bérlakás-építési program, ami az építőiparnak új megrendelést sokak számára pedig a lakáshoz jutás lehetőségét jelentené.

A jóléti fordulat keretében elindulna a kismama vállakozásokat támogató program, ezek keretében például a gyógyturizmust otthoni online munkával szervező program és a külföldi nyugdíjasok számára a magyar gyógyvizes övezetekben történő üdülést népszerűsítő programok, amelyben a kismamák, kötetlen munkaidőben, otthonról végezhető online munka keretében, kedvezményes adózású kismama vállalkozóként kapcsolódhatnának be. Az erre történő felkészítés is interneten folyna.

Forrás:  Baranyai  József beszéde

Ha tetszett az írás támogasd a szerzőt. Támogatásod a ZÚJSÁG 10101559-22006000-01005002 számú bankszámlára utalhatod.

MINTA TARTALOM


ÁTVERT NYUGDÍJASOK MENETE

                                     

Az " átvert nyugdíjasok " is szervezik saját menetüket, ők a hónap utolsó szombatját választották. A menet havonta ismétlődően indul az " ÉLETÜNKÉRT " menet által megjelölt útvonalon, az Üllői úttól a Széll Kálmán térig, végig a körúton.. Nem lesznek színpadok, a menet élén haladó szpíkerek hangosbemondón ismétlik a követeléseket, elmondják a nyugdíjasok rövid üzenetekbe foglalt sérelmeit. Hasonló meneteket szerveznek az " átvert nyugdíjasok " vidéki nagyvárosokban és számos településen is.


A nyugdíjasok szerint az őket, a létezésüket érintő infláció 10 %-os, de ők csak 2,7 %-os nyugdíjemelést kapnak 2019-ben. A nyugdíjasokat nem boldogítja és nem segíti, hogy a gyöngykavics és a vasúti sín ára nem emelkedett, ugyanakkor alapvető élelmiszerek és szolgáltatások ára 15-20 %-al is növekedett.

A nyugdíjasok másik nagy sérelme az, hogy az Orbán-kormány 2012-ben elvette a vegyes indexálású nyugdíjemelés jogát, amit a nyugdíjasok 1997-ben szereztek. Az Orbán-kormány szerzett jogot vett el ami voltaképpen a nyugdíjasok átverése, kifosztása. A vegyes indexálás alapján 2019-ben nem 2,7 %-os hanem 10,2 %-os nyugdíjemelés járna. A 130 ezer forintos átlagnyugdíjra jutó emelés nem 3500 forint, hanem 13500 ezer forint lenne.

A nyugdíjasok követelése, hogy állítsanak le minden külföldre menő pénzt! A kormány ne a nyugdíjasok pénzét osztogassa több milliós támogatásként vajdasági szerbeknek házvásárlásra, ukrán és román parasztoknak tízmilliókat traktor vásárlására.  Ne a magyar nyugdíjasoktól, a magyar nyugdíjak emelésétől elvett pénzzel támogassanak külföldi fociakadémiákat és stadionok építését.

Ne a magyar nyugdíjasok pénzéből plakátoljanak és adjanak milliárdokat homályos hátterű sportcentrumok létesítésére. Ne a magyar nyugdíjasok pénzéből adjanak 8 milliárdot a tiszai nyaralóhajózás meghonosítására és 6 milliárdot vietnami kultúrpalotára. Ne a magyar nyugdíjasok pénzét herdálják esztelen, hivalkodó, nagyzoló célok támogatására, megvalósítására és szavazatok vásárlására.

2018 karácsonyára nem érkezett meg a nyugdíjasok számára a  10 ezer forintos vásárlási utalvány, de  a kormányzati propaganda  azt harsogta, hogy Jobban teljesítünk. Ha ez így lenne, akkor a nyugdíjasok szerint 2018 karácsonyára nem 10 ezer forintos, hanem 20 ezer forintos vásárlási utalványt adott volna a kormány.

Persze van akiknek adott a kormány. A 2,6 millió  nyugdíjas és járadékos 10 ezer forintos utalványa összesen 26 milliárd forintba került volna, ezt a pénzt a kormány odaadta a fehérvári hokicsarnok építésére, mert az fontosabb mint a nyugdíjasok karácsonya. De még így is maradt 70  milliárd forint a kasszában év végén,  ami majd háromszorosan fedezte volna a nyugdíjasok 10 ezer forintos utalványára szükséges 26 milliárd forintot.

Ezt sem a nyugdíjasok kapták, hanem romániai, ukrajnai szervezetek,  egyházak, szerzetesrendek, pl. 3,3 milliárd forintot a Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft. , 1,4 milliárd forintot kapott a Budafoki Munkás Testedző Egyesület,  1,7 milliárd forintot kapott a Magyar Pálos Rend Első Remete Szent Pál Rendje, és  még sokan mások is. De a nyugdíjasok nem.

Ez a lekicsinylően semmibe vevő, még a menetegetőzést is mellőző kormányzati viszonyulás indította el az Átvert  nyugdíjasok menetének szervezését,  ami addig tart, amíg a nyugdíjasok követelései nem teljesülnek. A nyugdíjasok  már nem 10 ezer forintot kérnek, hanem 20 ezer forintot. És nem csak karácsonyra, hanem minden hónapra és minden nyugdíjasnak, egységesen járó 20 ezer forintos emelést.  A pénz ott van rá a kasszában.

A magyar nyugdíjasok nagy része szűkösen él, alíg jut élelemre, rezsire, gyógyszerre, a kormány meg két marokkal szórja a nyugdíjasoktól, a nyugdíjemeléstől elvett pénzt külföldre és hazai luxusberuházásokra. Ez a kormány nem a nyugdíjasok kormánya.

Ha tetszett az írás támogasd a szerzőt. Támogatásod a ZÚJSÁG 10101559-22006000-01005002 számú bankszámlára utalhatod.

MINTA TARTALOM

MERKEL ÉS ORBÁN

           

Angela Merkel a németek nagyasszonya eredményeivel érte el, hogy 12 év óta ő a német kancellár. Merkel kancellárságának 12 éve alatt 2300 milliárd euróról 3500 milliárd euróra nőtt a német GDP ami 50 %-os növekedést jelent. A német GDP a magyar GDP-nek 30-szorosa.  Ez átlagosan évi 120 milliárd eurós növekedést jelent vagyis a németeknél a növekedés annyi mint nálunk magyaroknál az éves GDP. A német adóbevételek Merkel kancellársága alatt megduplázódtak, 420 milliárd euróról 840 milliárd euróra nőttek. Ezért választották meg Merkelt újra és újra.


Merkelnek nem volt szüksége a választókat megtévesztő propagandára, nem kellett migránskamu, hogy újból győzzön a választáson. Nem kellett a külföldi munkahelyeket beleszámolni a német munakhelyekbe és a külföldön dolgozók bérét a német bérekbe, hogy így tunningolják fel az adatokat, nem létező. hamis eredményekre büszkélkedve.

Amennyiben Németországban létrejönne az Orbán Viktor magyar kormányfő által vizionált irányváltás, amely kimentené a németeket a nyugati fogyasztói kultúra őrületéből és helyette bevezetnék az Orbán-féle illiberális munkaalapú rendszert, ami biztonságot és rendet ad a keményen dolgozó kisembernek, az szinte azonnal 40 %-os gazadsági visszaesést okozna és fuccs lenne a németországi jólétnek.

A németek semmiféle visszaesést nem viselnének el, főként nem homályos ideológiai katyvasz alapján. A németek hallottak ugyan Orbán víziójáról, de számukra az illiberalizmust Moszva és Ankara jelenti, és eszük ágában sincs változtatni jelenlegi liberális jóléti rendszerükön, ami összeomlás helyett dinamikusan továbbfejlődik és a jólét újabb és újabb fokozatát biztosítja. Németeknél a liberális jóléti rendszer része a magas szintű szociális ellátás és eszük ágában nincs ezt lecserélni valami illiberális nyomoralapú rendszerre ideológiai alapon. Ez bevált, ennek ellentettjéről hallani se akarnak. Az meg főként nem tetszene nekik és minden módon harcolnának ellene, hogy megvalósuljon Orbán azon terve, hogy Európa és az Európai Unió, így Németország liberális elitjét lecseréljék illiberálisra és Brüsszelből Moszva illetve moszkvai típusú hatalmi központ legyen.

Németországban a gazdaság az első és ennek függvényében kezelik a migránshelyzetet is. A német gazdaságnak évente 400 ezer fő új munkaerőre van szüksége, hogy biztosítva legyen a további lendületes gazdasági fejlődés. Ha Németországban az Afd lenne a kormány vezető pártja, ők se tudnának mást csinálni, mert a nagyhatalmú gazdasági vezetők érdekcsoportja ezt diktálja, sőt, ezt követeli a politikától.

Németországban jelenleg a külföldről érkezett munkavállalók száma 6 millió, ebből 4,5 millió nem az EU-ból érkezett munkavállaló. Többségük török, a nőket és gyerekeket is beleszámítva már 5 millió török él a 80 milliós Németországban. A németek új bevándorlási törvénnyel enyhítenék a munkaerőhiányt, elsősorban a szakemberek importjára fókuszálva. Jelenleg egy uniós kívüli munkavállaló csak akkor kaphat munkát Németországban, ha igazoltan fenáll az a helyzet, hogy az adott munkára nem találnak német vagy uniós munkavállalót. Ezt a korlátozást akarják feloldani és a hiányszakmákban azonnal alkalmazhatóvá a válik a megfelelő külföldi munkaerő. Másrészt Németországban is vizsgálják a szingapúri modellt, amely fontos tényező volt Szingapúr gyors fejlődésében. A szingapúri modell lényege, hogy csak 5 évre kapnak munkavállalói vizumot a precízen kiválasztott, alaposan ellenőrzött és megfelelő külföldi munakvállalók. Öt év letelte után menniük kell és újak jöhetnek a helyükre újból 5 évre. Nincs családegyesítés, letelepedés, állapolgársági kérelem, csak 5 éves munakvállalásra szóló vízum.

Amikor Orbán és Merkel különbözőségéről esik szó, akkor a német és magyar szavazók gondolkodásának különbözőségéről is szó van. Amit a magyarok megszavaznak, amivel a magyarok egyetértenek az ellen a németek kézzel-lábbal tiltakoznának. A német választókat nem lehetne úgy átverni mint a magyar szavazókat, sem migránskamuval, sem a jobban teljesítünk szöveggel.

A németek számára elképzelhetetlen annak megvalósítása amit Orbán Magyarországon megcsinált és elképzelhetetlen annak vállalása amit Orbán az Európai Unióban szeretne megcsinálni. Az Európai Unió egy közösség, ahol vannak közös értékek és vannak közösen vállalt szabályok. Eljött az idő, amikor kimondják, hogy már nem akarnak közösséget vállalni olyan tagországgal ahol semmibe veszik, elutasítják a közös értékeket, nem tartják be a közösség vállalt szabályait, mi több, a közösség szabályai, alapértékei elleni propagandára költik a közösségi alapból ennek a tagországnak nyújtott támogatást.

Forrás: Baranyai  József beszéde

Ha tetszett az írás támogasd a szerzőt. Támogatásod a ZÚJSÁG 10101559-22006000-01005002 számú bankszámlára utalhatod.

MINTA TARTALOM


MAGYAR DEMOKRÁCIA - FÉKEK ÉS ELLENSÚLYOK


A demokratikus berendezkedés, a demokratikus hatalomgyakorlás elengedhetetlen feltétele a hatalmi ágak szétválasztása. A különböző hatalmi ágak élén független választott vezetők vannak, akik ellensúlyt és féket képezhetnek egy másik hatalmi ággal szemben a hatalommal való visszaélés tekintetében. Csak az elkülönült független hatalmi ágak - mint egymással szembeni fékek és ellensúlyok - képezhetnek gátat, akadályt az önkényuralom kialakulásának.


Magyarországon a féket és ellensúlyt jelentő elkülönült független hatalmi ágak vezetői:

Orbán Viktor miniszterelnök   -  FIDESZ

Áder János köztársasági elnök  -  FIDESZ

Kövér László az országgyűlés elnöke -  FIDESZ

Domokos László  ÁSZ elnöke -  FIDESZ

Polt Péter legfőbb ügyész  -  FIDESZ

Handó Tünde Bírósági Hivatal elnöke  -  FIDESZ-közeli

Forrás: Baranyai  József beszéde

Ha tetszett az írás támogasd a szerzőt. Támogatásod a ZÚJSÁG 10101559-22006000-01005002 számú bankszámlára utalhatod.

100 ezer fős

közvélemény-kutatás


A 100 ezer fős közvélemény-kutatás számos olyan kérdésre adhat hiteles választ, amely vonatkozásában jelenleg csupán politikai érveket, ellenérveket ismerünk, meg a propaganda valósággal ütköző állításait.


A 100 ezer fős közvélemény-kutatás a feltett kérdésekbe ágyazódó történetet elviszi az ország legtávolabbi zugába, nagy városokba, kis településekre. A kérdésekben rejtőző üzenet, hogy lehetne másképp, kinyit egy új világot, egy új lehetőséget, gondolkozásra késztet, megadva a választás lehetőségét.

A 100 ezer fős közvélemény-kutatás témái: hazafias gesztus lenne Orbán lemondása, előrehozott választás, NEMZETI MEGMENTÉS TANÁCSA, jóléti fordulat 2019-ben, korrupciós bírság bevezetése, választási párt támogatottsága, Orbán migránsainak kiköltöztetése és számos más téma.

A 100 ezer fős közvélemény-kutatás megmutatja: ki ért vele egyet, ki nem, ki támogatja, ki ellenzi, ki adna, ki elvenne.

Magyarok vagyunk! Olyanok, amilyenek!  A 100 ezer fős közvélemény-kutatás megmutatja mit gondolunk jelenről, jövőről, mi a fontos, mit ellenzünk, mit támogatunk.

A 100 ezer fős közvélemény-kutatás lehetséges kérdései közül:

1./  Hazafias gesztus lenne Orbán lemondása?

Az a feloldhatatlan ellentét, ami Orbán Viktor magyar kormányfő és az Európai Unió között van, nem végződhet máshogy csak szakítással. Orbán Viktor nyiltan hirdeti, hogy elitváltásra van szükség az Európai Unióban, a liberális európai elitet illiberális elitre kell lecserélni. A nyugatiakat megrémíti Orbán szándéka, az, hogy Brüsszelből illiberális Moszkvát, moszkvai típusú hatalmi központot csinálna. Amennyiben az EU elfogadná azt, hogy az EU egyik tagja esetében létezhet olyan politikai rendszer és olyan jogállapot, amely merőben ellentétes az európai közösség alapelveivel, alapértékeivel, szabályaival, amely arra törekszik, hogy a közösség elitjét leváltsa, lecserélje egy orosz, török illetve magyar típusú illiberális elitre, amely a jogállam helyett olyan parancselvű illiberálisnak nevezett demokráciát vezetne be, amilyent Orbán Magyarországon, attól kezdve az Európai Unió már nem lehetne az aminek meghatározta magát és nyiltan feladná értékeit, melyhez eddig ragaszkodott.

Ennek ismeretében nehezen elképzelhető, hogy az orbáni Magyarország, Orbán illiberális víziójával, a jogállamot, sajtószabadságot leépítő illiberális politikájával az Európai Unió tagja maradjon és ne akarnák az orbáni Magyarországot a lehető legrövidebb időn belül kitenni az Európai Unióból, a schengeni övezetből, valamint elzárni az uniós forrásoktól, az uniós támogatástól.

Orbán Viktor személye, politikája, víziója elfogadhatatlan az európai közösség számára, ez olyan feloldhatatlan ellentét, ami nem végződhet máshogy csak szakítással. Ennek a szakításnak az igazi vesztese Magyarország lenne, mert az EU-s tagság elvesztésével kikerülne  a schengeni övezetből, bezáródna előtte az EU 480 millió fős piaca és elveszítene évente a magyar GDP 4-6 %-át kitevő uniós támogatást, ami jellegében nem, de mértékében a trianonihoz hasonló arányú veszteséget jelentene. Ez a veszteség csupán kormányváltással lenne megelőzhető.

KÉRDÉS: Ön hazafias gesztusnak tekintené Orbán viktor miniszterelnök lemondását, új kormány alakítását, amivel megelőzhető lenne Magyarország kizárása az Európai Unióból?

2./   Előrehozott választás kiírása

Az Európai Unió vezető politkusainak Magyarország kizárására vonatkozó eltökéltéségét megerősítette Orbán Viktor magyar kormányfő többször tett nyilatkozata, amely szerint a jelenlegi liberális elit helyett egy új illiberális elitnek kell átvenni Európában a hatalmat, ami az ő olvasatukban azt jelenti, hogy az EU jelenlegi vezetőnek menni kellene és Orbán Moszkvát, moszkvai típusú hatalmi központot csinálna Brüsszelből.

Így már nincs mérlegelés arról, hogy a 10 milliós gyenge vásárlóerővel rendelkező magyar piac kell-e a 480 millió fős piaccal rendelkező Európai Uniónak és kell-e a 14 fideszes képviselő az Európai Néppártnak. Már eldöntött tény, hogy megszabadulnak Magyarországtól, Orbán Viktor személye, Orbán politikája, Orbán illiberális víziója és főként Orbán Putyinhoz fűződő nemkívánatos szoros barátsága miatt is. Az Európai Unió Oroszországot ellenségének tekinti, Orbánt pedig Putyin trójai falovának, Putyin téglájának. Az EU már döntött: Magyarország viszonylatában nem tartható fenn tovább az " elviseljük " állapot.

A kérdés ennek ismeretében már az, hogy mi vagy ki menthetné meg Magyarországot a kizárástól és a vele járó katasztrófától?  Az első számú megoldás Orbán Viktor kormányfő lemondása lenne, amit az ellenzék is hazafias gesztusként értékelne. Egy másik lehetséges megoldás a FIDESZ részéről szervezett kormányváltás lehetne, új kormányfővel. Naracsics Tibor kormányfővé választása a Fidesz és az EU számára is elfogadható megoldás lenne. A harmadik megoldás egy előrehozott választás lenne.

KÉRDÉS: Ön támogatná az előre hozott választás kiírását, amely lehetőséget nyújtana a demokratikus kormányváltásra, amely révén megőrizhető lenne Magyarország uniós tagsága?

3./   NEMZETI MEGMENTÉS TANÁCSA

Alapvetés, hogy nem következhet be mégegyszer Trianon méretű katasztrófa, az Magyarországot végleg visszavetné és kiüresítené.
Amennyiben bekövetkezne a sokak által félt, nem kevés magyar által pedig kívánt esemény, hogy Magyarországot kiszavazzák az Európai Unióból, az Trianon méretű katasztrófát jelentene.

Tagjai lettünk a világ legerősebb katonai szervezetének, olyan védelmi ernyő alatt vagyunk ami hosszú távra garantálja országunk biztonságát. Felvételt nyertünk Európa elitklubjába az Európai Unióba, amit Európa legfejletteb és leggazdagabb államai alapítottak. A valamikor nekünk szánt Marshall-segélynél jóval nagyobb mértékű támogatást kapunk az Európai Uniótól, hogy felzárkózzunk a fejlett államokhoz és nálunk is megteremthető legyen a nyugati életszínvonal, a nyugati jólét.

Olyan helyzetbe kerültünk, amikor a meglévőt, az elértet kellene védeni, erősíteni, és ekkor az ország vezetője, kormányfője kalandor politikájával szembekerül az európai közösség vezetőivel, a közösség meghatározó, befolyásos politikusaival. Orbán Viktor miniszterelnöknek az EU alapértékeivel, alapelveivel szembenálló, az EU szabályait szinte minden vonatkozásban sértő illiberális politikája és rendszere amit Magyarországra erőltetett nem illeszthető be az Európai Unió demokratikus jóléti rendszerébe. Az orbáni Magyarország idegen testet jelent az EU közösségében, amit törvényszerűen ki fog vetni az EU.

Az EU közössége Orbán Viktor személyétől és Orbán Viktor politikájától, rendszerétől akar szabadulni, de erre csak úgy nyílik lehetősége, hogy a közösségből kiszavazzák Magyarországot. Csak kormányváltás mentheti meg Magyarországot. Amennyiben a politika nem tud megoldást találni erre, végső esetben a magyar nép, a magyar civilek önvédelmi reflexe, a katasztrófát elkerülni akarók önérdekű kezdeményezése által létrehívott és megalakított NEMZETI MEGMENTÉS TANÁCSA lehetne képes és alkalmas  Magyarország EU-s tagságának megmentésére, Magyarország Európai Unióban való benntartására, a kizárással járó katasztrófa bekövetkeztének megakadályozására.

KÉRDÉS: Ön támogatná a NEMZETI MEGMENTÉS TANÁCSA  létrehozását, amelynek fő feladata és célja annak elérése lenne, hogy a Magyarország Európai Unióból történő kizárásához vezető folyamat még azelőtt leállítható legyen, mielőtt az visszafordíthatatlan szakaszba érkezik?

4./  JÓLÉTI FORDULAT 2019-BEN


Mindenki tudja, látja, hogy tele van a kassza, különben hogyan tudna a kormány százmilliárdokat szétszórni úri hóbortjaira, sok milliárdot osztogatni külföldre.

A 46-féle új adóval és számos jogosultság, kedvezmény megszüntetésével, hatalmas megszorítással elért költségvetési bevételek hosszú időre stabil forrást jelentettek a kiadásokra, de még ezután jöttek azok a bevételek, amelyekből már 2017-ben 2600 milliárd forint szabadon elkölthető plusz keletkezett a költségvetésben.

2015-ben 848 millió forinttal nőtt az adóbevétel az előző évihez képest, 2016-ban 490 milliárd forinttal,  2017-ben pedig 670 milliárd forinttal, ami összesen  2008 milliárd forint plusz bevételt jelent. Ehhez adódik még a külföldön dolgozó magyarok által hazautalt 1220 milliárd forintból származó 600 milliárd forint költségvetési bevétel, ami azt jelenti, hogy ezzel együtt 2608 milliárd forint szabadon elkölthető plusz keletkezett a költségvetésben. És ehhez adódik pluszként a 2018-as évben képződő 904 milliárdos adónövekményből származó plusz bevétel. Csordultig megtelt a kassza.

Amikor Ausztria a mai értéken számolva 7 milliárd eurót - magyar pénzben számolva 2100 milliárd forintot - kitevő  Marshall-segélyt kapott és ebből felpörgette a növekedést, virágzó gazdaságot hozott létre, akkor náluk is pár év alatt hasonlóan tele lett a kassza, amiből jólétet teremtettek és azt nem az ország vezetői költötték el saját kedvteléseikre és a saját tőkésosztályuk felhizlalására mint Magyarországon.

Ugyanez a folyamat zajlódott le Szlovákiában, Csehországban is, a csordultig telt kasszából emelték az orvosok bérét - és nem a focistákét -, rendbe tették az egészségügyet, jelentősen emelték a nyugdíjakat és a közalkalmazottak fizetését, jóléti fordulatot hajtottak végre. A jóléti fordulat eredményeként, számos jóléti intézkedéssel olyan életszínvonalat teremtettek, amely már közelebb áll az osztrák életszínvonalhoz mint a magyar életszínvonalhoz.

Ugyanez megvalósítható lenne Magyarországon is 2019-ben, erre lehetőséget nyújt a költségvetésben rendelkezésre álló, 2015 óta adövekményekből képződött, felhalmozódott 3500 milliárd forint plusz. 2019 a jóléti fordulat éve lehetne Magyarországon is.

Ahol már végrehajtották a jóléti fordulatot, ott sem minden esetben a hatalmat gyakorlók szándéka, az uralkodó osztály önzetlensége folytán került erre sor, sokkal inkább annak eredményeként, hogy a nép ott kikövetelte magának. A magyar népnek is joga, jussa, hogy a térségben utolsóként kikövetelje magának a jóléti fordulatot.

KÉRDÉS:  Ön egyetért azzal, hogy a kormány a költségvetésben adónövekményekből felhalmozódott 3500 milliárdból 2019-ben hajtson végre jóléti fordulatot, egységesen 20 ezer forinttal emelje a nyugdíjakat,  100 %-al emelje az orvosok és ápolók bérét, szerezze be a hiányzó CT és MR készülékeket, biztosítsa az európai szintű sürgősségi ellátás fedezetét, finanszírozza a várólisták 1 éven belüli minimálisra csökkentéséhez szükséges feltételek biztosítását, állítsa vissza a vegyes indexálású nyugdíjemelést, ami révén 2019-ben nem 2,7 %, hanem 10,2 % lenne a nyugdíjemelés, a 130 ezer forintos átlagnyugdíj nem 3500 forinttal, hanem 13 500 forinttal emelkedne?

5./     KORRUPCIÓS BÍRSÁG


Korrupciós bírsággal megfékezhető a fejlődést megfojtó és a fejlődésre szánt pénzeket elszívó korrupció. A korrupciós bírság adó módjára beszedhető, nem kell sok éves bírósági tárgyalás.

A korrupciós bírság bevezetése azt jelentené, hogy létrejön egy Korrupcióellenes Hivatal, amely minden közpénz, állami, önkormányzati és uniós pénz felhasználójától kérhetne tájékoztatást, kimutatást, jelentést a felhasználásról 10 évre visszamenően. Ennek elmulasztása, hiányossága bírságolható. A felhasználás bizonylatolásának ellenőrzése során feltárt hiányosságok ugyancsak súlyos bírságot vonhatnak maguk után. A korrupciós bírság mértéke a csalárd módon ellopott, nem a megjelölt célra használt közpénz esetében a összeg teljes mértékét is elérheti.

A korrupciós bírság bevezetésére lehetőséget nyújtó bírságolás új rendszerét és kultúráját az Orbán-kormány teremtette meg, így a korrupciós bírság bevezetésével nem járatlan, hanem kitaposott úton lehetne haladni. A korrupciós bírság kiterjedhetne a korrupció felderítését segítő kötelező adatszolgáltatásra, pontosabban annak elmulasztására, hiányosságára, a feltételezés szerint korrupcióval érintett támogatás, egyszerűbben pénz felhasználásának bizonylatolására illetve annak hiányosságaira, a felhasználás céljainak teljesítésére illetve nem teljesítésére és más hasonló jellegű tényezőkre.

Ami a bírságolás mértékét, a korrupciós bírság lehetséges mértékét illeti, ugyancsak az Orbán-kormány e körben alkalmazott gyakorlata lehet az irányadó. Amikor elindult a nemzeti trafikok működése és betiltották a kis boltokban a cigaretta és a dohánytermékek árusítását, akkor lépett hatályba az a rendelkezés, ami 500 millió forintot jelölt meg a bírság felső értékeként, amennyiben egy kisbolt akár egy doboz cigarettát eladna engedély nélkül. Ha a maximum ezer forint értékű egy doboz cigaretta engedély nélküli árusítása esetében a bírság felső határa 500 millió forintban lett megállapítva, akkor ebből kiindulva a korrupciós bírság felső határa 5 milliárd vagy akár 50 milliárd forint is lehet.

Ez a típusú bírságolás illetve ennek szabálya végigjárta az összes utat, a köztársasági elnök és az Alkotmánybíróság is rendben lévőnek találta, így ez ilyen szempontból sem támadható.

KÉRDÉS: Ön támogatná a Korrupcióellenes Hivatal létrehozását és korrupciós bírság bevezetését?

6./   VÁLASZTÁSI PÁRTKÉRDÉS: Ön támogatná szavazatával annak a választási pártnak az egyéni képviselőjelöltjét és listáját, aki ígérete szerint kormányra kerülve visszaszedné a korrupcióval lenyúlt állami, önkormányzati és uniós pénzeket, ehhez létrehozná a Korrupcióellenes Hivatalt és bevezetné a korrupciós bírságot, ami a jóléti fordulathoz jelentene kiegészítő állami bevételt?

KÉRDÉS: Ön támogatná szavazatával annak a választási pártnak az egyéni képviselőjelöltjét és listáját, aki kormányra kerülve ígérete szerinti módon a nyugdíjasok életvitelét érintő inflációs számítás és a munkabérek emelkedése alapján számított vegyes indexálás alapján emelné a nyugdíjakat és a jelenlegi állapoton egységes, azonnali 20 ezer forintos korrekciós nyugdíjemeléssel javítana?

KÉRDÉS: Ön tudja segíteni nyugdíjas szüleit? Ön a szülei érdekét nézve szavazna a 20 ezer forintos korrekciós nyugdíjemelést és a vegyes indexálású nyugdíjemelést ígérő választási párt listájára és egyéni képviselőjelöltjére?
 

7./  MIGRÁNSOK KIKÖLTÖZTETÉSE


Magyarországra nem jönnek migránsok, mert nem vagyunk célország a migránsok számára. Akik a déli magyar határnál próbálkoznak, azok nem ide jönnének, hanem rajtunk keresztül Németországba. Az, hogy bevándorlóországgá akarnak tenni bennüneket hatalmas blöff, amivel elterelhető a figyelem arról, hogy a költségvetésben lévő 3500 milliárd forintot miért nem jóléti fordulatra költi a kormány, miért a saját luxuskiadásaira, a hatalmon lévőkhöz tartozó tőkésosztály fehizlalására fordítja.

Az a migráns aki Európába jön, olyan országban szeretne letelepedni, ahol jóval magasabb bérek vannak és ahol magasabb az életszínvonal, ahol jobb élet van. Ezt bizonyítja, hogy a 2015-ben a Magyarországon áthaladó 500 ezer migráns közül egy nem akart itt maradni, senki nem kért tartózkodási engedélyt. Mindenki tovább ment Ausztriába, Svédországba, Németországba. Felesleges volt olyan nevetséges plakátokra elszórni milliárdokat, hogy Ne vedd el a magyarok munkáját.

Orbán Viktor kormányfő mindenhol hírdette, hogy Magyarországra nem jöhetnek migránsok, nem leszünk bevándorlóország. Aztán 2018 januárjában robbant a hír, hogy az Orbán-kormány titokban befogadott 1300 migránst. A szemléltetés céljából, komoly ígéretekkel sikerült itt tartani az 1300 díszmigránst. Mondhatni luxus körülmények között helyezték el őket a mozgássérültek budai rehabilitációs otthonában. A magyar mozgássérülteket kiköltöztették, erősebb kifejezéssel kidobták jól felszerelt, európai szintű rehabilitációs otthonukból és migránsok költöztek a helyükbe. De ez még kevés lett volna a migránsoknak, hogy maradjanak, így olyan nagyságú költőpénzt is kapnak, amiből jól megélhetnek. Dolgozni nem kell nekik, költőpénzükből a közeli budai plázákban vásárolgatnak és a kávézókban kávézgatnak, élnek társasági életet. Muszlim családok és gyerekeik vidám zsivaja visz életet a csendes magyar léthez szokott plázák világába.


KÉRDÉS: Egyetért Ön azzal, hogy a mozgássérültek rehabilitációs otthonában elhelyezett, Orbán migránsainak nevezett migránsokat kiköltöztessék és máshol helyezzék el, pl. a városrehabilitáció keretében felszabaduló Hős utcai lakásokban?

KÉRDÉS: Egyetért Ön azzal, hogy a migránsok kiköltöztetése után a magyar mozgássérültek felújítva visszakapják budai rehabilitációs otthonukat, melyet a migránsok beköltöztetése miatt kellett elhagyniuk?

KÉRDÉS: Egyetért Ön azzal, hogy a hátrányos helyzetű magyar emberek - mozgássérültek, látássérültek, stb. - helyzetének, sorsának könnyítésére és a rehabilitációjukra fordított összeget megduplázza a magyar kormány az erre lehetőséget  nyújtó, adónövekményekből felhalmozódott 3500 milliárd forint plusz pénzből?

Forrás:  Baranyai  József beszéde

Ha tetszett az írás támogasd a szerzőt. Támogatásod a ZÚJSÁG 10101559-22006000-01005002 számú bankszámlára utalhatod.

MINTA TARTALOM 


MINTA


MICSODA SZÉGYEN!Micsoda szégyen, hogy a magyar kormány százmilliárdokat szór el értelmetlen, haszontalan célokra, sőt külföldre, külföldiek házvásárlásának, traktorvásárlásának támogatására, közben nem telik a magyar kórházakban tisztességes ágyneműre, nem telik rendes székekre más eszközökre.


Ruby Rose hollywodi színésznőt egy apró forgatási baleset miatt vitték be az egyik budapesti kórházba, ahol elszörnyedt attól amit látott. Kiborult amikor meglátta a kórház felszereltségét és azt egy horrorfilm díszletének nevezte. Szerencsésnek mondta magát, hogy van tetanusz oltása és ezért nem fog fertőzést kapni a magyar kórházban. Mindezt közösségi oldalán is megosztotta. Szavaiból arra lehet következtetni, hogy a magyar kórházakban afrikai , harmadik világbeli állapotok vannak és követőit, ismerőseit is gyűjtésre szólította fel, adományaikkal segítsék a magyar kórházakat.

De nem csupán másokat kért adakozásra, hanem ő maga is alaposan bevásárolt. Vett 150 ágyneműt, sok papírlepedőt, kéztörlő adagolókat, nagy mennyiségű kéztörlőt, székeket és más hasonló eszközöket és azt egy kórháznak ajándékozta.

Micsoda szégyen, hogy a magyar kormány, amely a költségvetés normál keretén felüli, adónövekményekből összegyűllt 3500 milliárd forint plusz pénz felett dönt, százmilliárdokat önt a fociba, de nem képes százmillió forintot adni a magyar kórházaknak arra, hogy tisztességes ágyneműket, székeket szerezzenek be. Az egész világ előtt megszégyenülünk, amikor egy hollywodi színésznő közösségi oldalán tárja a világ elé a magyar kórházak szörnyű állapotát, amit ő horrorfilmbe illő díszlethez hasonlít.

A kormány havonta százmilliárdokat szór szét erre, arra, olyan témákra, ügyekre, amiből a magyar embereknek semmi hasznuk, előnyük nem származik. Olyan dolgokra szór el a kormány milliárdokat, amelyre jóléti országokban se adnának pénzt, mondván csinálják meg azt piaci alapon. 8,6 milliárd forintot ad a kormány, hogy a Tiszán meghonosítsák a nyaralóhajózást, de a kórházakba nem jut pénz új ágyneműre, székekre, de kéztörlőre és WC papírra sem.

Micsoda szégyen, hogy egy idegennek, egy hollywodi színésznőnek kell észrevenni, világgá kürtölni, hogy a magyar kórházakban afrikai állapotok vannak, aki oda bemegy tetanusz oltással menjen, nehogy összeszedjen valami fertőzést. És erről a magyar kormány nem tud vagy nem vesz tudomást.

Micsoda szégyen, hogy a magyar kormány, amely 3500 milliárd forint plusz pénz szétosztása felett diszponál, azt nem jóléti fordulatra költi, nem a magyar orvosok és ápolók béremelésére, nem a magyar emberek életét jobbá tevő intézkedésekre fordítja, hanem értelmetlen, irritáló, nagyzoló hóbortokra, luxuskiadásokra, a hatalmon lévőket ajnározó hódolat megvásárlására szórja szét.

Micsoda szégyen, hogy vizes vébére 200 milliárdot, nagy stadionra 200 milliárdot, kis stadionokra sokszor tízmilliárdot szór el a kormány a magyar emberek pénzéből, de nem ad pénzt, hogy kórházakban az elemi feltételek biztosítva legyenek, és ne egy itt filmet forgató színésznőnek kelljen gyűjtést indítani, hogy külföldi adakozásból lehessen változtatni a rémisztő állapotokon, amit Rubi Rose színésznő horrorfilm díszleteként említett.

Ez az illiberális modell?  Ennek az európai színtű bevezetéséért akarja Orbán Viktor leváltani az európai liberális elitet, és illiberálisra cserélni? Azért akarja Orbán Viktor elfoglalni Brüsszelt, hogy az egész Európai Unióban hasonló állapotok legyenek az illiberális modell bevezetése után mint nálunk?

Micsoda szégyen!

Forrás: index.hu  hvg.hu

Ha tetszett az írás támogasd a szerzőt. Támogatásod a ZÚJSÁG 10101559-22006000-01005002 számú bankszámlára utalhatod.

MINTA TARTALOM 


MINTA


NEMZETI MEGMENTÉS TANÁCSANem következhet be mégegyszer Trianon méretű katasztrófa, az Magyarországot végleg visszavetné és kiüresítené. Amennyiben bekövetkezne a sokak által félt, nem kevés magyar által pedig kívánt esemény, hogy Magyarországot kiszavazzák az Európai Unióból, az Trianon méretű katasztrófát jelentene.

Tagjai lettünk a világ legerősebb katonai szervezetének. Olyan védelmi ernyő alatt vagyunk, ami hosszú távra garantálja országunk biztonságát. Felvételt nyertünk Európa elitklubjába az Európai Unióba, amit Európa legfejletteb és leggazdagabb államai alapítottak. A valamikor nekünk szánt Marshall-segélynél jóval nagyobb mértékű támogatást kapunk az Európai Uniótól, hogy felzárkózzunk a fejlett államokhoz és nálunk is megteremthető legyen a nyugati életszínvonal, a nyugati jólét.

Olyan helyzetbe kerültünk, amikor a meglévőt, az elértet kellene védeni, erősíteni, és akkor az ország vezetője kalandor politikájával szembekerül az európai közösség vezetőivel, a közösség meghatározó, befolyásos politikusaival. Orbán Viktor miniszterelnöknek az EU alapértékeivel, alapelveivel szembenálló, az EU szabályait szinte minden vonatkozásban sértő illiberális rendszere amit Magyarországra erőltetett nem illeszthető be az Európai Unió demokratikus jóléti rendszerébe. Az orbáni Magyarország idegen testet jelent az EU közösségében, amit törvényszerűen ki fog vetni a gazdatest, az EU.

Az EU közössége Orbán Viktor személyétől és Orbán Viktor politikájától, rendszerétől akar szabadulni, de erre csak úgy nyílik lehetősége, hogy a közösségből kiszavazzák Magyarországot. Most még van választása Magyarországnak, Orbánnal folytatja vagy Orbán nélkül. A kormányváltás mentheti meg Magyarországot. Csakhogy velünk a turáni átok. A turáni átok, ami nem csak viszály formájában sújtja a magyart, hanem téves választásában is.

Amennyiben bekövetkezne, hogy kiszavazzák az Európai Unióból Magyarországot, számos rossz bekövetkeztével kell számolni.

A magyar mezőgazdaság elesne az uniós támogatás hatalmas összegétől és ez katasztrófával lenne egyenlő. A magyar mezőgazdaság csak uniós támogatással tud a jelenlegi árszinten termelni, uniós támogatás nélkül egekbe szöknének az árak és a mezőgazdaság jelentős része működésképtelenné válna. És ebbe a helyzetbe még nem lett beleszámítva a schengeni övezetből való kizárás miatti jelentős piacvesztés.

A magyar építőipar és feldolgozóipar megrendelésállományának nagy részét elveszítené. A magyar munkaerő egy ilyen helyzetben családostól özönlene külföldre, nem várná meg a sokkal rosszabb bekövetkeztét. Minden uniós pénzből finanszírozott beruházás leállna, az építőipar kapacitása, megrendelése a jelenlegi 20 %-ára zsugorodna, csökkenne. A magyar GDP több mint 10 %-al visszaesne. A nyugdíjak értéküket veszítenék, emelésükre pedig sokáig semmilyen lehetőség nem nyilna. A dolgozói fizetések jelentős értékvesztése is nehezítené, veszélyeztetné a megélhetést.

A forint nagyot veszítene értékéből, a forintban lévő megtakarítások értéke katasztrófálisan lecsökkenne. A magyarok nagy számban vándorolnának külföldre, köztük a Fidesz hívei és szavazói is, akik miatt ez a helyzet bekövetkezhet.

Több millióra nőhetne az országot elhagyók száma. A szakemberhiány az állam intézményei közül a már most kritikus állapotban lévő egészségügyet érintené a legérzékenyebben. Az állami egézsségügy padlóra kerülne orvoshiány és finanszírozási gondok miatt, a kórházakat elhagyó orvosok nélkül erősen korlátozott lenne a betegellátás. A magánorvosi ellátás díjai az egekbe szöknének.

Lehetne a következmények sorát folytatni, de inkább arról kell beszélni, hogyan lehet megelőzni a katasztrófa bekövetkeztét.

Meg kell előzni a katasztrófát! Amennyiben erre már a látható előjelek alapján következtetni lehet és az ország választott vezetői nem teszik meg a szükséges lépéseket, akkor létre kell hozni a Nemzeti Megmentés Tanácsát. A  Nemzeti Megmentés Tanácsának feladata, kötelessége a katasztrófa megelőzése az összes lehetséges törvényes eszközzel.

Amennyiben a trianoni katasztrófa bekövetkezte előtt, az erre mutató előjeleket komolyan véve létrehozzák a Nemzeti Megmentés  Tanácsát, akkor az elemzések szerint ugyan nem lett volna elkerülhető Trianon, de a magyarlakta területek megmaradtak volna és nem egyharmad, hanem közel kétharmad maradhatott volna a megcsonkított Magyarország területe.

Az Orbán-kormány eddigi ütőkártyája a lengyel vétó volt, ami megszűnt. 2018 október 23-án mutatta be az Európai Bizottság az új szabályokat, melyek közül az EU jövőjét meghatározó legfontosabb változások egyike a minősített többséggel történő szavazás, döntés.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a minősített többségű szavazáshoz elég lenne, ha a 27 tagállamból csupán 16 tagállam támogatna szavazatával egy előterjesztést, amennyiben a 16 tagállam népessége kiteszi az EU népességének 65 %-át.

A vétóhoz, egy előterjesztés blokkolásához már nem csupán egy, hanem négy tagállam szavazata kellene és azzal a kitétellel, hogy a vétózó 4 tagállam népességének el kell érni az EU népességének 35 %-át vagyis 168 millió főt. Orbán Viktor miniszterelnök és Magyarország számára már nem jelent ütőkártyát a lengyel vétó. A Magyarország kizárását megakadályozó vétóhoz 4 ország szavazatára lenne szükség, úgy, hogy ennek a négy vétózó országnak a területén legalább 168 millió fős lakosság él.

Vétóval nem lehet benntartani Magyarországot az EU-ban csak kormányváltással. Az EU költségvetésének blokkolása se hozhat megoldást, ahhoz is legalább 4 tagállam vétója lenne szükséges, azzal a kitétellel, hogy a területükön élő népesség létszáma elérje a 168 millió főt.

Az EU Orbán személyétől és Orbán politikájától akar szabadulni, viszont egy Orbán nélküli Magyarországnak esélye lehetne az Európai Unió közösségében való maradásra, abban az esetben is, ha az EU átalakul egy új típusú, szorosabb együttműködést vállaló közösséggé.

A politikai realitás, hogy a Fidesz parlamenti frakciója dönthet a kormányváltásról. A Fidesz országgyűlési képviselői és meghatározó politikusai számára is nyilvánvalónak kell lenni, hogy amennyiben Magyarország EU-tagsága megszűnne ők sokkal többet veszítenének mint egy átlagember, a már említett és nem említett, nem részletezett okok miatt. Elemzések szerint Magyarország uniós tagsága megőrizhető lenne például Navracsics Tibor vagy Varga Mihály vezette fideszes kormánnyal.

Ahhoz, hogy szóba kerüljön a  Nemzeti Megmentés Tanácsának felállítása két feltételnek kellene teljesülni. Az egyik a kiszavazás előjeleinek nyilvánvaló megmutatkozása, a másik az ország vezetőinek passzív reagálása vagy az EU-ból való kiválást támogató politikája. Az előjelek észlelésére az európai parlamenti képviselőknek nyilhat lehetőségük, ők ott dolgoznak Brüsszelben, közvetlen információkhoz juthatnak. Ezért az ország érdeke most az, hogy a magyar választók olyan európai parlamenti képviselőkre szavazzanak, olyan képviselőket küldjenek Brüsszelbe, aki nem EU-ellenesek, akik nem az EU-ból való kiválás és az EU-val való szembenállás és konfrontáció hívei, hanem Magyarország EU-ban való benntartása iránt elkötelezettek és ezért fognak dolgozni, lobbizni, a nemzet megmentésének elkötelezett hívei.

Forrás:  Baranyai  József beszéde

Ha tetszett az írás támogasd a szerzőt. Támogatásod a ZÚJSÁG 10101559-22006000-01005002 számú bankszámlára utalhatod.

MINTA TARTALOM 


MINTA


IDEJE VAN A VÁLTOZÁSNAK 


Amikor a hatalom és a gazdagság mámorában gondtalanul dőzsölve szórják a tíz- és százmilliárdokat, amikor a jóllakottság bágyasztó érzése távol tartja a külvilágot, akkor nem szűrődnek be az elégedetlenek, megalázottak, kifosztottak, jogfosztottak, elnyomottak tiltakozásának hangjai, melyet ügyes törvénykezéssel direkt távol vittek, kitiltottak a hatalmasok nyugalmának őrzésére kialakított zónákból.

Miért kellene hagyni, hogy az elégedetlen nyugdíjasok morgása, hangoskodása megzavarja az idilli állapotot? Miért kellene hallgatni, hogy a nyugdíjasokat átverték, becsapták, kifosztották, 2012-ben elvették 1997-ben szerzett jogukat a vegyes indexálású nyugdíjemelésre, ami alapján 2019-ben nem  2,7 % , hanem 10,2 % lenne a nyugdíjemelés?

Miért kellene hallgatni, hogy a kormány százmilliárdokkal dobálódzik, külföldre szórja a tízmilliárdokat, ukránok, románok traktorvásárlásra kapnak tízmilliókat és hálából magyarnak vallják magukat, vagy a magyarokat utáló szerbek százasával kaptak milliókat házvásárlásra, akik ezért vállaltan magyarok lettek? Miért kellene hallgatni, hogy a kormány elvette a nyugdíjasok karácsonyi 10 ezer forintos utalványára való 26 milliárd forintot és odadta a fehérvári hokicsarnok építésére?

Miért kellene hallgatni, hogy a családbarát kormány nem adja oda a szegény magyar családoknak a választás előtt ígért 12 ezer forint támogatást, ami több százezer szénnel és tűzifával fűtő magyar családnak nagy segítséget jelentene? Miért kellene hallgatni, hogy a családbarát kormány stadionok gyepszőnyegének téli elektromos fűtésére több pénzt ad mint a több százezer fával és szénnel fűtő magyar család tűzelőjének támogatására?

Miért kellene hallgatni, hogy a családbarát kormány gonosz és megalázó módon nem ad  5 millió forintot arra, hogy kórházak összecsukható kempingágyakat és takarókat vegyenek, hogy azon fekhessenek gyerekük ágya mellett az aggódó szülők és ne a földön, kabátjukon fekve, széken gubbasztva vagy a sarokban falnak dőlve kelljen meghúzni magukat, hogy beteg, frissen műtött gyerekük mellett tölthessék az éjszakát?

Miért kellene hallgatni, hogy a szakorvosi rendelőkben már ellátás helyett csak előjegyzés van, noha 2010 előtt még azonnali ellátás volt? Miért kellene hallgatni, hogy hosszabb sorok állnak szakorvosi rendelőkben előjegyzésre várva mint Gyurcsány idején a vizitdíj befizetésére várva, és aki nem érkezett elég korán annak nem jut hely így a következő hónap 15-én jöhet újból sorbaállni előjegyzésért?

Miért kellene hallgatni azok tiltakozását, akik jogosan átkozzák az önmagát családbarátnak, emberbarátnak és kereszténydemokratának nevező kormányt a cinikus embertelen politikájáért, mert a focistáknak adja az orvosok béremelését, mert a betegellátás helyett előjegyzés van és akinek most fáj annak nem jelent gyógyítást az előjegyzés?

Miért kellene hallgatni, hogy a kormány a családoktól, a nyugdíjasoktól, a betegektől, a gyógyítástól elvett százmilliárdokból stadionokat épít, nemzetközi sportversenyeket rendez, hogy a vezér 30 másodpercre feltűnjön világhíradókban? Miért kellene hallgatni, hogy azért mentek el a magyar orvosok külföldre, mert a kormány a 2600 milliárdból nem az orvosok bérét emelte duplájára, hanem a focisták jövedelmét tízszeresére?

Miért kellene hallgatni, hogy a költségvetésben lévő 2600 milliárd forint többlet a népet illetné, azt orvosok és ápolók béremelésére, CT és MR készülékek beszerzésére, a gyógyítás feltételeinek javítására, a sürgősségi osztályok működési feltételeinek biztosítására kellene költeni?

Miért kellene hallgatni, hogy a kormányzati rongyrázás, hivalkodás helyett jóléti fordulatra kellene költeni a 2600 milliárd forintot, mert a várban százmilliárdokból épített, minden extrával és luxussal ellátott kormányfői palota, ahol aranyszálakkal átszőtt kárpit mutatja az ott lévők felsőbbrendűségét, azt, hogy ők az egyenlőbbeknél is egyenlőbbek, nem a többség akaratából jött létre?

Miért kellene hallgatni, hogy úgy osztogatják a közpénzt mintha az a sajátjuk lenne és a legfőbb gondjuk az, hogy a négy repülőből melyiket válasszák, amikor az igazak és kiválasztottak nemzetközi kupameccsre akarnak menni?

Megtehetik. 2,8 millió magyar nekik adta a szavazatát, az illiberálisra és az elnyomásra szavazott. Kérdezik is a világban, hova lett az 1848-as és 1956-os magyar kurázsi?

Ideje van a változásnak.
 
Forrás: Baranyai  József beszéde

Ha tetszett az írás támogasd a szerzőt. Támogatásod a ZÚJSÁG 10101559-22006000-01005002 számú bankszámlára utalhatod.                                                                                                       

MINTA TARTALOM 


MINTA

ORBÁN PUSZTULÁSBA VISZI AZ ORSZÁGOT


Orbán pusztulásba viszi az országot. Nem hajlandó figyelembe venni az intő jeleket, a felénk kúszó veszélyt. Nem hisz a legnagyobb rossz bekövetkeztében. Olyan ütőkártyában bízik ami már gyakorlatilag nincs, mivel a lengyel vétó már nem tud működni. Eddigi sikerei elbizakodottá tették, a körülötte lévők magasztalása pedig a legyőzhetetlenség mítoszát erősíti benne.

Nem hatott rá az utolsó nagy figyelmeztetés, a Sargentini-jelentés kétharmaddal történő megszavazása. Azt félvállról véve egy mondattal elintézték: Soros keze van benne, egyébként meg az csak jogi kérdés. Nem érzékeli és nem hajlandó tudomásul venni, hogy létezik a vele szembeni kétharmad, ami elég politikai erőt jelent ahhoz, hogy az Orbán-kormány uniós térben való vesszőfutását folyamatossá tegyék. És ezen nem segíthet Salvini és mások támogató nyilatkozata, mellette történő kiállása sem. Mindez hidegen hagyná a magyarokat, ha ennek következményei nem a magyarokat sújtanák.

Melyek a lehetséges következmények? Az EU potentátjai, az eus folymatok befolyásolására képes politkusai általánosságokat mondanak, amiből konkrétumok nélkül is borús kép rajzolódik ki, de Macron francia elnök Salzburgban az EU-csúcson már konkrétumokat is említett.

Macron szavai szerint azok az országok, akik nem akarják a FRONTEX fejlesztését, akiknek nem fontos  a szolidarítás távozni kényszerülnek a schengeni övezetből. Azok az uniós országok, amelyek nem akarnak több Európát, nem nyúlhatnak a struktúrális alapokhoz, nem kapnak uniós támogatást. Macron és meghatározó európai vezetők egy új európai közösségben gondolkodnak, amelynek tagjai azok lehetnének, akik elfogadják az EU alapértékeit, alapvetéseit, akik számára a több Európa a fontos és ennek érdekében hajlandók lemondani függetlenségük egy részéről. Aki ezt nem vállalja az a körön kívüliek csoportjába kerül, ami egyben a shengeni övezeten kívüliséget is jelenti, másrészt az uniós támogatás megszűnését, a struktúrális alapoktól való elzárást.

Macron kimondta ami a zárt ajtók mögött már hosszabb ideje téma, hogy az új európai közösségbe nem tartoznak azok akik a nemzetek Európáját , vagyis nagyobb függetlenséget, nagyobb, erősebb nemzeti hatáskört akarnak. Ők valamilyen együttműködési formában kapcsolódhatnak az új európai közösséghez, de nem lesznek részei a sechengeni övezetnek és nem kapnak uniós támogatást sem.

Kétséges, hogy Orbánt és Magyarországot mindezen feltételek ismeretében követné-e valaki ezen az úton, a nemzetek Európája projektbe és ne inkább a biztonságot adó Macron által emlegetett új közösséget választanák. Ami ezzel kapcsolatban nem hagyható figyelmen kívül, hogy akiknek szava van az EU-ban, akik összegründolták a Sargentini-jelentés megszavazásnak kétharmadát, Orbán nélküli EU-t akarnak, ami azt jelenti, hogy tőlünk is szabadulni akarnak, mert csomagban vagyunk Orbánnal.

Amennyiben Magyarországnak távozni kellene a szabad mozgást biztosító belső határok nélküli schengeni övezetből az jelentős hatással lenne a kereskedelemre, megszűnne a határok nélküli szabad mozgás és szabad szállítás, elveszítenénk piacaink nagy részét, a határon várakozó kamionok nem érnének oda időre a célállomásra. Veszélybe kerülne a külföldön - eus országokban - dolgozó magyarok munkavállalása, töredékére csökkenthetne a külföldön dolgozók hazautalása.

A struktúrális alapoktól való elzárás, az uniós támogatás teljeskörű megszűnését jelentené, minden leállna amit eddig uniós pénzekből finanszíroztunk. Első körben uniós támogatás híján a mezőgazdaság kerülne padlóra, az élelmiszerek árai az egekbe szöknének. A forint nagyot veszítene értékéből, és természetesen a megtakarítások is.

A magyar mezőgazdaság a nagy összegű uniós támogatás, a területalapú támogatás felhasználásával tud a jelenlegi árszinten termelni. Uniós támogatás hiányában az építőipar a megrendelések nagy részét elveszítené, hasonlóan a feldolgozó ipar is jelentős vesztességgel számolhatna. A schengeni övezetből való távozás és az uniós támogatás megvonása katasztrófális hatással lenne a turizmusra és a szolgáltatásokra. Nem túlzás azt állítani, hogy ez pusztulásba vinné az országot és minden szétzilálódna. A magyarok jelentős része külföldre menne vagy menekülne, akik itt maradnak azok szembesülnének igazán a következményekkel.

Nem túlzás azt állítani, hogy a schengeni övezetből való kizárás, az uniós támogatás megvonása pusztulásba vinné az országot. Pedig ennek irányába haladunk. Már nyilvánvaló, hogy akik befolyásolni tudják a döntéseket azok Orbán és Orbán politikája nélküli EU-t akarnak. Az Orbántól való szabadulás ránk is vonatkozik, mert csomagban vagyunk Orbánnal. Szabadulnának tőlünk is, mert úgy vélik, hogy a magyarok háromszor szavaztak kétharmaddal Orbánra, a jogállam, a sajtószabadság leépítőjére, ez pedig azt jelzi, hogy a magyarok nem akarnak beilleszkedni az EU liberális jóléti rendszerébe.

Az érvelés szerint, mivel a magyarok nem akarják vállalni a közösség alapértékeit, a közösség politikáját, a jogállamiság, szólásszabadság, emberi jogok, civilekhez való viszonyulás tekintetében a közösség által elfogadott és alkalmazott elveket, szabályokat, ezért a magyaroknak nincs helyük az Európai Unió közösségében.

Számos eljárás, egyeztetés során törekedtek az Európai Bizottság és az Európai Parlament erre kijelölt megbizottjai, hogy az EU és Magyarország között megtalálják a közösség vállalhatóságához szükséges legkisebb közös nevezőt. Az erre szánható időkeretet jóval túllépve egyértelművé vált, hogy Magyarország, pontosabban a Magyarországot képviselő jelenlegi Orbán-kormány és az Európai Unió közössége között olyan mértékű az eltérés az alapértékek, alapelvek valamint a vonatkozó szabályok megítélése, értelmezése és főként alkalmazása vonatkozásában, hogy ez lehetetlenné teszi a további közösség vállalását. A közösség számára Orbán Viktor kormányfő politikája és az EU erős vezetői szemében Orbán Viktor konfrontatív személye is vállalhatatlan.

Ezért ennek feloldása csak kormányváltással lenne lehetséges. Az EU döntéshozó potentátjai számára már valószínűen az is elfogadható megoldás lenne, ha egy számukra kevésbé ellenszenves és kompromisszumra képesebb fideszes politikus kerülne a magyar kormány élére. Például Navracsics Tibot vagy Varga Mihály. Ez hasonló felállás lehetne, mint ami a lengyeleknél is működik. Kaczynski csupán pártelnök, de valójában ő irányítja az országot.

Forrás:  Baranyai  József beszéde

Ha tetszett az írás támogasd a szerzőt. Támogatásod a ZÚJSÁG 10101559-22006000-01005002 számú bankszámlára utalhatod.

MINTA TARTALOM 


MINTA


ORBÁN NÉLKÜLI EU-T AKARNAK 


Amikor szakértők arról beszélnek, hogy 2019-ben bekövetkezhet az az állapot, az a forgatókókönyv, hogy Magyarország már nem lesz az Európai Közösség tagja, távozni kényszerül a schengeni övezetből és megvonják tőle az uniós támogatást is akkor ezt az elmúlt időszakban elhangzott állásfoglalások, megnyilatkozások összegzésére alapozzák.


Az alábbiakban olvashatók azok a politikusi megnyilvánulások, állásfoglalások, álláspontok, melyeket végigolvasva bárki kialakíthatja saját véleményét. Meglepő lenne, ha az jelentősen eltérne a szakértők megállapításaitól.

Sargentini kimondta, hogy mi lehet a végkifejlet, aminek jövőbeni bekövetkeztét a Sargentini-jelentés kétharmaddal történő elfogadása megerősítette. Összeállt az Orbánnal szembeni kétharmad és ez a kétharmad Orbán nélküli EU-t akar. Murphy törvényén Orbán Viktor kormányfő sem tud változtatni.  A Sargentini-jelentésre leadott szavazatok száma amiből következtetni lehet az erőviszonyokra . 448  igen,    197 nem,   48  tartózkodás.

Az alábbi nyilatkozatokból az is kiolvasható, hogy az EU álláspontja és Orbán Viktor álláspontja két merőben eltérő álláspont. Merőben eltérő álláspont és merőben más értékrend. E két álláspont és két értékrend üti egymást és soha nem fog megférni egymás mellett.

Judith Sargentini: " Fel kell gyorsítaniuk a tagállamoknak a Magyarországgal szembeni eljárást! Sietnünk kell, nem késlekedehetnek a tagországok a szankciókkal! "

Emmanuel Macron:  „Azok az országok, akik nem akarják a Frontex fejlesztését, akiknek nem fontos a szolidaritás, távoznak a schengeni övezetből. Azok az országok, amelyek nem akarnak több Európát, nem nyúlhatnak a strukturális alapokhoz.”

Az Európai Néppárt határozata: "A második világháború után a kereszténydemokraták az élvonalban küzdöttek azért, hogy létrehozzák a liberális demokráciát a biztonságos Európában, a zsidó-keresztény demokratikus elgondolások és értékek, a jogállamiság, a többpártrendszer és az erős civil társadalom és a független sajtó, a vallás-, vélemény- és gyülekezési szabadság alapján állva. Ma ezek az alapvető értékek és elvek soha nem látott mértékben vannak veszélyben." "Kitartunk amellett, hogy az élénk civil társadalom életbevágóan fontos a teljes értékű demokráciának. Az NGO-knak lehetőségük kell legyen, hogy humanitárius céljaikért dolgozzanak, mindenféle büntetés fenyegetése nélkül. Politikai orientációra tekintet nélkül mindegyiknek ugyanolyan bánásmód alá kell esnie a jog és a kormányok szemében, amíg a tevékenységük a jogállamiság keretei között marad."

Donald Tusk : „Hadd mondjam ki kereken: senkinek nincs hozzá joga a pártcsaládunkban, hogy megtagadja a liberális demokráciát és az értékeit.  Európa védelme sem jogosít föl senkit erre"
" Ha valaki megtagadja a jogállam elvét, az nem kereszténydemokrata. Aki nem szereti a szabad sajtót és a civil szervezeteket, aki eltűri a homofóbiát, az antiszemitizmust, az nem kereszténydemokrata. Aki a nemzetet szembefordítja az egyén szabadságával, az nem kereszténydemokrata. Aki konfliktust szít a világban és az Európai Unióban, az nem kereszténydemokrata. Aki Putyint támogatja, és Ukrajnát támadja, aki az áldozatot támadja az agresszorral szemben, az nem kereszténydemokrata. Aki le akarja cserélni a liberális demokrácia nyugati rendjét az autoritarianizmus keleti modelljére, az nem kereszténydemokrata. "

Angela Merkel: " Aki a jogállamiság elveit kiüresíti a saját országában, csorbítja a civil társadalom jogait és a sajtószabadságot, az nemcsak a saját országában veszélyezteti a jogállamiságot, hanem egész Európában. "

Frank-Walter Steinmeier német államfő: " Az illiberális demokrácia önellentmondás, mert a demokrácia vagy liberális, vagy nem demokrácia "  " az államhatalom önkényes gyakorlását korlátozó biztosítékok nélkülözhetetlenek, a szabad jogállam lényegi elemét jelentik " " az európai jogi kultúra alapján nyugvó „liberális nyugati demokrácia” európai vívmány, Európa pedig „jogközösség, amely kiáll a hatalmi ágak szétválasztása, a jogállam, a kisebbségek védelme, az alapjogok érvényesítése és a független bíróságok mellett”.

Alexander Stubb :  "az európai identitásnak, a bennünk élő, gondolatainkat meghatározó DNS-nek az emberi méltóság, a szabadság és demokrácia, a jogállam és az emberi jogok tiszteletben tartásán kell nyugodnia". " ha nincsenek értékeink és azokhoz nem ragaszkodunk, nincs semmink. " " EU nem csupán egy ideológiai konstrukció, ami jobb és baloldalra oszlik, hanem egy közös értékeken alapuló közösség. Ez az unió alkotmányának 2. cikkelyében rögzítve is van, és én aggódom, hogy ezeket az értékeket most kívülről is támadják és belülről is, olyan országok, mint Lengyelország, Olaszország és Magyarország. És az EPP-n belül is harcolnak ellene olyan szereplők, mint Orbán."    "A Néppárt október 17-ei kongresszusán nyilvánossá kell tenni. Aztán ennek fényében lépjünk akcióba. Ha Orbán Viktor és a pártja követi a szabályainkat, és osztja az értékeinket, maradhatnak. Ha nem, mehetnek. Ilyen egyszerű ez az egész," " A szabadság, emberi jogok, a jogállam, az egyenlőség és a tolerancia megkérdőjelezhetetlenek. "

Orbán Viktor: "Brüsszelt ma azok uralják, akik a szabad nemzetek szövetsége helyére európai birodalmat kívánnak. Olyan európai birodalmat, amelyet nem a népek választott vezetői, hanem a brüsszeli bürokraták irányítanak. Ma már ott tartunk, hogy számos európai országban is az európai birodalom hívei kormányoznak. Ezért tudhatjuk, hogy milyen lesz az a szép új világ, ha rajtuk múlik. Növekvő számban tűnnek fel más földrészekről és más kultúrákból érkezett, katonakorú férfiak, és még a mi életünkben saját képükre formálják az európai nagyvárosokat, lassan, de biztosan kisebbségbe szorítva az európai őslakosokat. A terror a nagyvárosi élet részéve válik. A jogállamra hivatkozó politikai manipuláció mindennapossá lesz. A szólás- és sajtószabadság pedig addig terjed, ameddig őket visszhangozza." " Vagy a népek Európája lesz, vagy nem is lesz egyáltalán Európa " " Az Európai Néppárt (EPP) letért a győzelem útjáról, és csak akkor találhat vissza, ha a saját kereszténydemokrata identitásához hűen politizál " " Azért támadják a magyar nemzetet, mert úgy döntöttünk, hogy mi nem leszünk bevándorlóország." "Ne a baloldali pártok és a liberális média mércéjével mérjük magukat, ehelyett a saját utunkat kell járnunk”  " Európában kereszténydemokrata elitre kell leváltani a liberális elitet. A kettő közötti különbség: a liberális elit a multikulturalizmus, a bevándorlás és variálható családmodell mellett van, míg a kereszténydemokrata illiberális, a keresztény kultúrát és családmodellt védi, és a bevándorlás ellen küzd. "

Forrás:  hvg.hu  index.hu  24.hu

Ha tetszett az írás támogasd a szerzőt. Támogatásod a ZÚJSÁG 10101559-22006000-01005002 számú bankszámlára utalhatod.

MINTA TARTALOM 


MINTA


MIVEL JÁRHAT A KILÉPÉS VAGY A KIZÁRÁS AZ EU-BÓL? 


Kizárásra még nem volt példa. Vészmadarak és szakértők szerint Magyarország lesz az első és valószínűen utolsó is akivel ilyen előfordul és akivel egyben példát is statuálnak, nem titkolva, hogy így akarnak megszabadulni Orbán Viktor magyar miniszterelnöktől, aki Moszkvát csinálna Brüsszelből. A kilépésre viszont már van konkrét példa. A briteknek ebben van tapasztalatuk, vannak konkrét számításaik. Jelenleg ott tartanak, hogy sűrgősen visszacsinálnák az egészet. Azok is akik kezdeményezték és azok is akik megszavazták. Pedig a briteké a világ hetedik legerősebb gazdasága és ők nem szorulnak uniós támogatásra, sőt az egyik legnagyobb összeget fizetik az EU közös alapjába, amiből Magyarország átlagosan évi 2000 milliárd forint uniós támogatáshoz juthat.

Magyarországnak nem szándéka kilépni az EU-ból, viszont jelentősen megnőtt az esély a kizárásra, Orbán Viktor miniszterelnök személye, politikája és uniós vezetőket, politikusokat pocskondiázó propagandája miatt. Bár az nem kizárható, hogy Orbán az EU-ból való kirúgást megelőzőendően bejelenti a kilépést. Nekünk mindegy, így vagy úgy kell távozni az EU-ból, az Magyarország számára mindeképpen katasztrófát jelent.

Mivel erre a következő évben sor kerülhet, így a kormánynak foglalkozni kellene a lehetséges következményekkel, de továbbra is a migránskamu különböző változatait nyomatja a kormány propagandája. Aztán erre rezonálnak a neres hívők, hogy honnan, mikor jönnek 60 millióan migránsok, akik megerőszakolják a magyar nőket, aztán a férfiakat is. Áttérítenek bennünket muszlim hitre, kalifátus leszünk és többet nem ehetünk disznóhúst, betiltják a disznósajtot, kolbászt és töpörtyűt is.

Az Orbán-kormányt nem érdekli Murphy törvénye, hogy ami bekövetkezhet az rendszerint be is következik, de így volt ez a Sargentini-jelentés megszavazása esetében is, amit lehetetlennnek, kizártnak tartottak. Ennek ellenére kétharmaddal megszavazták. Még ki se kellene zárni bennünekt, elég lenne az uniós támogatást leállítani és kitenni bennünket a schengeni övezetből, már padlót fogna Magyarország.

Elsőként a magyar mezőgazdaság kerülne padlóra, mert uniós támogatás nélkül a jelenlegi árszinten képtelen lenne termelni. A mezőgazdaságban számos vállalkozás működésképtelenné válna, a föld ára pedig hatalmasat zuhanna. Sokan azért vásároltak földet, mert jó befektetésnek mutatkozott, ugyanis a földalapú uniós támogatás hektáronként jelentős jövedelmet biztosít. Ez teljes egészében megszűnne, hatalmas területek kerülnének piacra a befektetők részéről. A mezőgazdaság számára az EU 480 milliós piaca nem lenne elérhető és a vámmentes EU-n belüli export helyett jelentős vámok terhelnék a külföldre menő árukat.

Az építőipar számára az uniós támogatás biztosított folyamatos megrendelést, uniós támogatás híján jó ha a jelenlegi negyede megmaradna az építőiparnak, de akár 20 %-ra visszazsugorodna. Vállalkozások ezrei, tízezrei dőlnének be és munkahelyek százezrei szűnnének meg. Az árak elszabadulnának és megélhetési válság elé néznénk.

Külföldi cégek sokasága menne el, mivel kikerülnénk a schengeni övezetből, jelentősen megnehezülne a szállítás. Sok külföldi cég menne el azért is, mert elveszítenénk az EU 480 milliós piacának elérhetőségét és vám terhelné az EU-ba irányuló, eddig vámmentes exportot. Az autógyárakhoz beérkező egységeket alkatrészeket vám terhelné, mint ahogyan a kimenő autókat is. Külföldi cégek mennének el, mert a magyar munkavállalók jelentős része az itthon bekövetkező drasztikus változások miatt külföldre menne dolgozni és vinné családját is a külföldödön történő letelepedés szándékával. Sok külföldi cég pedig a bizonytalanság miatt, a magyar vásárlóerő jelentős gyengülése miatt döntene a távozás melllett. Az ország gazdasági teljesítményének akár negyedét vagy harmadát is elveszíthetné.

Hosszan lehetne folytatni, például a forint nagyarányú értékvesztésével, magyarok tömegeinek külföldre költözésével, de inkább arról érdemes és kell beszélni, hogy hogyan lehetne ezt megelőzni.

Csak egyféleképpen, mégpedig kormányváltással. Az már kicsit sem kétséges, hogy Orbántól szabadulni akar az EU, mert ezt már nem lehet visszacsinálni, meg nem történté tenni. A személyes ellentétek sokasága, az eus potentátokat pocskokondiázó, gyalázó propaganda miatti sértődöttség, Brüsszel ellenségként való emlegetése a magyar médiában, plakátokon, az amiatti hatalmas ellenszenv, hogy Orbán nyiltan hirdeti le kell cserélni az EU liberális elitjét illiberálisra, ami szemükben azt jelenti, hogy Moszkvát akar Brüsszelből, és számos nem említett ok visszafordíthatatlan helyzetet teremtett. Orbán sokak számára olyan ellenséggé vált, akivel semmilyen közösség válallása nem kívánatos.

Ki kell mondani, hogy ebben a helyzetben Orbánnak már nincs menekülő útvonala. Legfeljebb Magyarországnak lehet menekülő útvonala, ami az EU-ban való maradást illeti, de csak Orbán nélkül. Csak Orbán nélküli Magyarország maradhat az EU tagja.

Forrás: Baranyai  József beszéde

Ha tetszett az írás támogasd a szerzőt. Támogatásod a ZÚJSÁG 10101559-22006000-01005002 számú bankszámlára utalhatod.

MINTA TARTALOM 


MINTA


A MUNKAALAPÚ RENDSZER BUKÁSA


Egy rendszer életképességének alapvető feltétele, hogy a fejlődése folyamatos, nincs olyan tényező, ami már az induláskor behatárolja a fejlődés időtartamát, mértékét és ennek elérése után stagnálásba majd hanyatlásba megy át, mint például a munkaalapú rendszer.

A munkaalapú rendszer a munkaerőre épül, kizárólag a honi munkaerővel számol, melynek teljes foglalkoztatása jelenti a végső célt. A végső cél egyben a fejlődés csúcspontját is jelenti. Nyilván bevándorlásból jövő munkaerőre nem lehet tervezni teljes foglalkoztást.

A munkaalapú rendszer főként összeszerelő üzemekre épülő foglalkoztatás keretében oldja meg a foglalkoztatást, és a fejlődést behatárolja a rendelkezésre álló munkaerő létszáma. A teljes foglalkoztatottságnek tekinthető állapot elérésekor, amikor az igényeknek, elvárásoknak megfelelő munkaerő szinte egésze foglalkoztatotti helyzetbe került, a munkaalapú rendszer elérte fejlődésének felső határát, egyben teljesült a kitűzött cél a teljes foglalkoztatottság.

Csakhogy a szomszédos országokban folytatódik a fejlődés, mert ők nem munkaalapú rendszerben működnek, nekik nem a teljes foglalkoztatás volt a cél és ők a saját forrásból származó munkaerő mellett bevándorlásból származó munkaerőt is foglalkoztatnak. A munkalapú rendszer ezekkel a rendszerekkel nem tud lépést tartani, hiszen elérte fejlődése legmagasabb szintjét. És ez egyben a munkaalapú rendszer bukását is jelenti, hiszen a megrekedt fejlődése stagnálást majd hanyatlást eredményez. 

A befektetések, beruházások, a működőtőke a szomszéd országokba megy, ahol nem munkaalapú rendszer működik, ahol saját forrásból és bevándorlásból van szabad munkaerő, ahol van elég munkás az új létesítmények, üzemek, gyárak működtetéséhez.

Magyarországon ennek bekövetkezte előtt állunk és a fejlődéspárti politikai erőknek nincs elég ereje, ahhoz, hogy az országot új fejlődési pályára állítsák, mivel a többséget jelentő neres magyar szavazók, 2,8 millióan a munkaalapú rendszerre szavaztak, aminek bukása elkerülhetetlen. Ennek logikája már jó előre látható volt, ám a fejlődésellenes erők kezébe került média elhallgatta ezt.

Orbán munkaalapú rendszere jelentősen rontott Magyarország versenyképességén. Az oligarchák érdekei mentén bővülő neres magyar gazdaság egysíkú fejlődése pedig igen kedvezőtlen állapotot teremtett. A magyar exportnak csak 23 %-át állítják elő magyar vállalatok és ennek jelentős része is mezőgazdasági termék, feldolgozatlan nyers termék. Alig van fejlett ipari termék amikor az ország a negyedik ipari forradalomra készül. 

A kivitel több mint háromnegyedét külföldi cégek produkálják. A munkaerőhiány miatt rohamosan emelkedő bérek szintje rövidesen eléri azt az értéket, ami már inkább távozásra mint maradásra készteti az itt lévő multikat és külföldi tulajdonban lévő vállalatokat. Ez viszont azzal jár, hogy a magyar export akár 50 %-al csökkenhet, hiszen a jelenlegi export több mint 75 %-át vagyis háromnegyedét már külföldi cégek állítják elő. Ez pedig beláthatatlan következményekkel járna. Már most is erősen szivárog a munkaerő a sokkal többet fizető külföldi munkákra, nem véletlen, hogy a hiányzó munkaerőkapacitást a rabszolgatörvénynek nevezett túlóratörvénnyel próbálják meg biztosítani.

A magyar gazdaság versenyképességének fejlesztéséhez és a modernizáláshoz szükséges pénzek a sportba, a fociba mentek és mennek. A kutatóintézetekben és nem kutatóintézetekben lévő innováció fókuszálására és termelésbe való átforgatására alkalmas létesítmények és projektek helyett stadionok, sportcsarnokok, focipályák épülnek, melyekkel nem valósulhat meg a negyedik ipari forradalom vagy a hightech iparág térnyerése. 

A sport az arányosnál tízszer nagyobb mértékben  kap állami pénzt más terület rovására, így torz fejlődési modell alakult ki, melynek hátrányai az utánunk jövő generációt sújtják. A külföldre elosztogatott százmilliárdok, a sportversenyek rendezésére fordított százmilliárdok nem csupán a magyarországi jóléti fordulat elindításától, a magyar egészségügytől, de a magyar gazdaság égetően szükséges  fejlesztésétől vonják el a forrásokat.

Az itteni béreket megfelelőnek tartó új munkaerő bevándorlással lenne biztosítható, ám erre nemet mond a magyar kormány. Látszólag, mert amúgy folyamatosan van bevándorlás csak más címen, más elnevezéssel. Magyarország a propaganda szerint útjába áll a bevándorlásnak, de több tízezer bevándorlónak adott tartózkodási engedélyt. 2018-ban  5413 fő bevándorló kapott tartózkodási engedélyt, közülük 1223 fő Iránból, az iszlám fellegvárából jött.

Az Orbán-kormány a bevándorlásellenes propagandával tudja egyben tartani a hatalma fenntartásához szükséges választói tömböt. Napi híradásokban ijesztgetik a magyar választókat a migráció következményeivel. Ugyanakkor háttérbeszélgetéseken már elismerik, hogy sem Európa, sem Magyarország nem tudná gazdaságát működtetni bevándorlás nélkül, mert sem Magyarországon, sem Európában nem áll rendelkezésre az az új munkaerő, ami az új beruházások, új üzemek, új gyárak működtetéséhez vagy akár a meglévők termelésének bővítéséhez kellene. 

Magyar toborzó irodák nem Afrikában hanem Ukrajnában toboroznak bevándorlókat akik Magyarországon lévő üzemekben, gyárakban dolgoznak. De magyarországi mezőgazdasági üzemekben, pl. tehenészetekben indiai bevándorlók is dolgoznak szép számmal.

A munkaerőhiányt pótló új típusú bevándorlás nem a fideszes plakátok által sugallt és a kormányzati média által sulykolt migránsáradat, hanem az EU új koncepciói szerinti szabályozott bevándorlás lenne. Nem kerítés nélküli határokon átvonuló - többségében papírok nélküli - és az  EU területére bejutni szándékozó tömeg jelenti jövőben a bevándorlókat, hanem az EU területére való bejutáshoz migránsvizumot igénylő és elnyerő személyek, melyeket az EU tagállamai választanak ki a jelentkezők közül. Ez a migráns vízum lesz az EU kék vízuma, ami az amerikai zöld kártya eus megfelelője lesz. 

Az EU tagállamai főként munkaerőhiány pótlására választják ki a vízumot igénylők közül a hiányszakmákkal és elvárt képzettséggel illetve gyakorlattal rendelkező személyeket. A bevándorlás másik fajtája a szingapúri típusú bevándorlás lesz. A munkaerő pótlására megfelelő képzettséggel és gyakorlattal rendelkező kiválasztottak 5 évre kapnának tartózkodási engedélyt letelepedés lehetősége nélkül, 5 év elteltével távozni kellene és újak jöhetnének újabb 5 évre.

Ha tetszett az írás támogasd a szerzőt. Támogatásod a ZÚJSÁG 10101559-22006000-01005002 számú bankszámlára utalhatod.

MINTA TARTALOM 


MINTA


ORBÁN MODELLJÉNEK CSŐDJE


Orbán Viktor modellje, az illiberális munkaalapú modell, melyet beszédeiben magyar modellként emleget a teljes foglalkoztatásra van tervezve. De mi van akkor, amikor megvalósul a cél, a teljes foglalkoztatás, mint a kormány azt állítja, hogy mostanra 2019-re majdnem 100 %-ban beállt ez az állapot? 

A magyar modellnek nevezett Orbán-modell a teljes foglalkoztatottság esetén eléri csúcspontját és nem tud tovább fejlődni. A teljes foglalkoztatás azt jelenti, hogy teljesült a kitűzött cél, elfogyott a munkaerő, már nincs szabad munkaerő. Bevándorlással pedig nem lehet pótolni a munkaerőhiányt, mert Magyarország bevándorlásellenes ország, sőt a bevándorlásellenesség élharcosa.

Mivel nincs munkaerő nem indulnának új beruházások, hiszen nem lenne aki működtesse, nem lenne aki az új üzemekben, új gyárakban dolgozzon. A már elkezdett beruházások működtetése is hatalmas gondot okozna, mivel máshonnan kellene munkaerőt átvonzani, átcsábítani például magasabb bérrel, így viszont ahonnan eljött a munkaerő ott lenne hiány. A fiatalok jelentős része külföldre megy dolgozni, így ebből a korcsoportból is kevés új munkaerőre lehet számítani.

A befektetések számára a munkaerő hiánya miatt már nem lenne célország Magyarország, mert olyan beruházásba nem érdemes invesztálni, aminek működtetéséhez nincs munkaerő, mivel Magyarország 2019-re elérte a teljes foglalkoztatás állapotát. A már Magyarországon lévő cégek fejlesztése, így új üzemek és termelőegységek beindítása is kockázatos lenne, hiszen nincs munkaerő a működtetéshez, az elindításhoz. Magyarországon a részvények ára elkezdene esni mivel a gazdasági prosperitás, a gazdasági fejlődés egyik alapfeltételét az új munkaerőt már nem lehetne biztosítani, hiszen teljes a foglakoztatás, mindenki dolgozik. A rabszolgatörvény ellen tiltakozók is azt vetik a kormány szemére, hogy ez az Orbán-féle modell hibája és ezt nem a rabszolgatörvénnyel kellene korrigálni.

Befektetések sokasága menne el szomszédos országokba vagy oda ahol van elég munkaerő, mert saját forrásból és bevándorlásból is biztosítható. Egyre erősödik az a kritikai hang, amely az elhibázott modell mellett az elhibázott bevándorlási politikát jelöli meg a kialakult helyzet okaként. Magyarországon a többség számára nyilvánvaló, hogy az Orbán-kormány bevándorlás ügyében tett nyilatkozatai és intézkedései szöges ellentétben állnak egymással. Orbán Viktos kormánya azt hirdeti, hogy Magyarország útját állja a bevándolásnak, ugyanakkor Ukrajnában és Szerbiában bevándorlókat toboroz, akik Magyarországra jönnének vendégmunkásnak. 

A több tízezer letelepedési kötvénnyel érkezett bevándorlóról már nem is érdemes beszélni, de folyamatosan jönnek újak is. Magyarország 2018-ban 5413 fő bevándorlót fogadott be, ebből 1223 főt Iránból, az iszlám fellegvárából. Ugyanakkor Brüsszelben magyar eus képviselők és magyar politikusok azt harsogják, hogy Magyarország útját állja a bevándorlásnak, Magyarországon nincs helye a multikulturalizmusnak és Magyarország nemhogy 1200 bevándorlót, de egy bevándorlót se hajlandó átvenni pl. Olaszországtól, ahol a cél a migránsok szétosztása. Ez alapján nehéz elképzelni, hogy Orbán és Salvini miben tudna egyetérteni.

Gazdasági elemzők és szakértők egyre hangosabban mondják, hogy a teljes foglalkoztatást célként kitűző munkaalapú modell elindításakor lehetett látni, hogy 7-8 év alatt elérve a teljes foglalkoztatást megreked a fejlődés azon a szinten és munkaerő hiányában stagnálás majd hanyatlás következik. Már az elinduláskor lehetett látni Orbán modelljének csődjét. És már most elértünk ehhez a szinthez, bevándorlásból pedig nem pótolható a munakerőhiány, legalábbis legálisan az orbáni bevándorlásellenes politika miatt nem. A munkaerő hiánya miatt viszont nem jön működőtőke, nem jönnek befektetések, nem jönnek új beruházások, leáll a fejlődés, a versenyképesség tovább zuhan.

Azonnali modellváltásra lenne szükség és az orbáni bevándorláspolitika felülvizsgálatára. A munkaerőhiány problémájával számos ország küzd és erre mindenhol a bevándorlás jelent megoldást. Egyre népszerűbb a szingapúri modell, amely csak 5 évre ad letelepedési engedélyt, megfelelő szakképzettséggel, gyakorlattal rendelkező személynek. Nincs családegyesítés, nincs végleges letelepedés, állampolgárság. Az 5 év elteltétevel a munkavállalónak lejár a tartózkodási engedélye, el kell hagyni az országot, a megkeresett pénzét természetesen viheti. Helyette jön egy újabb jelentkező hasonló feltételekkel, ugyancsak 5 évre.

Háttérbeszélgetéseken már neres politikusok is elismerik, hogy sem a magyar gazdaság, sem az EU gazdasága nem működtethető bevándorlás nélkül, mert sem Magyarországon, sem az Európai Unióban nincs elég új munkaerő a gazdasági fejlődéshez. Nincs elég új munkaerő új beruházások elindításhoz, nincs elég új munkaerő az új üzemek, új gyárak elindításához, működtetéséhez, ez csak bevándorlásból pótolható. 

Nincs elég munkaerő Orbán munkaalapú rendszerének működtetéséhez sem, ezért fogadták el a rabszolgatörvényt, hogy a hiányzó munkaerőt a meglévő munkaerő túlmunkájával pótolják. A nyugdíjasok bevonása, aktivizálása a remélt eredmény töredékét sem hozta. A nyugdíjasmunka után érdeklődő nyugdíjasok többsége nem vállalna termelésben munkát, főként szalag melllett nem. Leginkább a szolgáltatásban dolgoznának a felmérések szerint és csak napi 4 órás munkaidőben.

A helyzet tarthatatlansága a Fidesz számára is nyilvánvaló és egyes elszólások szerint a bevándorlásellenes propaganda az EP választásokig tart, de csak a kommunikáció szintjén, mert a gyakorlatban jelenleg is folyamatos és egyre erősödő a bevándorlás a hiányzó munkaerő pótlására.

Ha tetszett az írás támogasd a szerzőt. Támogatásod a ZÚJSÁG 10101559-22006000-01005002 számú bankszámlára utalhatod.


                                                                                                                                      
CIVIL MÉDIA CSOPORT

Azt az email címet melyre az írások,és egyéb anyagok beküldhetők akkor tesszük közzé, amikor a beküldött anyagokat elbíráló szerkesztőség megkezdte működését.

Az oldalon látható képek illusztrációk.
CIVIL MÉDIA  KÖZPONTI SZERKESZTŐSÉG  Email: barnetmedia@gmail.com


Az alábbi négyzetekben látható, 1-2-3-4-5 számra kattintva megnyilnak az adott számhoz tartozó aloldalak, melyeken majd a beküldött anyagok láthatók kategória szerint.